Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυστραλία: Κανείς νικητής στις εκλογές – Μπαίνει στη Βουλή ελληνικό κόμμα

Αυστραλία: Κανείς νικητής στις εκλογές – Μπαίνει στη Βουλή ελληνικό κόμμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αυστραλία, Εκλογές, Ελληνική Ομογένεια, Νίκος Ξενοφών,

Κανείς νικητής, λένε τα αποτελέσματα της καταμέτρησης των ψήφων στην Αυστραλία.

Ο μαγικός αριθμός είναι οι 76 έδρες στο κοινοβούλιο και με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα, η Συμμαχία της δεξιάς ή το κόμμα των Εργατικών δεν φαίνεται να τον προσεγγίζει.

Σε ποσοστό προηγείται η Συμμαχία, αλλά με σημαντικές απώλειες εδρών, οι οποίες κρίνουν και τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης.

Η τελική καταμέτρηση θα καθυστερήσει καθώς αναμένεται και η προσθήκη της επιστολικής ψήφου που αποτελεί περίπου το 30% του συνόλου, κάτι το οποίο δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί παρά τις επόμενες ημέρες.

Το κόμμα του Ελληνικής καταγωγής Νίκου Ξενοφών εξασφαλίζει τουλάχιστον μια έδρα χωρίς να αποκλείεται να κατακτήσει και δεύτερη, γεγονός που μπορεί να τον καταστήσει παράγοντα-κλειδί στην διαμόρφωση κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Χαμηλότερα των εκτιμήσεων και τα ποσοστά των Πρασίνων που για την ώρα εξασφαλίζουν μια έδρα.

Η κατάσταση είναι απολύτως ρευστή, ο ηγέτης των Εργατικών Bill Shorten, με δεδομένη την εξασφάλιση περισσοτέρων εδρών από τις προηγούμενες εκλογές, μίλησε για μεγάλη ανατροπή υπέρ του κόμματος του και για βαρύτατη ήττα της Συμμαχίας, ενώ από την πλευρά του ο πρωθυπουργός και επικεφαλής της δεξιάς Συμμαχίας Malcolm Turnbull εξέφρασε την πεποίθηση πως μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των επιστολικών ψήφων, το κόμμα του θα καταφέρει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Η κατάσταση σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές θα χρειαστεί μέρες για να αποκτήσει καθαρή εικόνα, ενω, την ίδια ώρα, ομογενείς υποψήφιοι που συμμετείχαν στις εκλογές με διαφορετικά κόμματα, φαίνεται να έχουν καταφέρει ενθαρρυντικές επιδόσεις.

Πηγή: ert.gr

Σχετικά άρθρα