Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ δεν θεωρούν τους Κούρδους της Συρίας “τρομοκράτες”

Οι ΗΠΑ δεν θεωρούν τους Κούρδους της Συρίας “τρομοκράτες”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Συρία, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε την Πέμπτη ότι η Ουάσιγκτον ξεχωρίζει ξεκάθαρα τους Κούρδους της Συρίας από το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) στην Τουρκία.

“Και επίσης είμαστε πολύ ξεκάθαροι ότι αντιμετωπίζουμε το PKK ως μια ξένη τρομοκρατική οργάνωση, και ως τέτοια, συνεργαζόμαστε με την Τουρκία στην καταπολέμησή τους”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ.

“Αλλά έχουμε τραβήξει μια καθαρή γραμμή μεταξύ του PKK και των Κούρδων της Συρίας, όπως έχω πει, οι οποίοι είναι μέρος των πολλών ομάδων που μάχονται ενάντια στο Νταές στη βόρεια Συρία”, είπε χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει καμιά διαφορά μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων της Συρίας, των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και του PKK, αλλά οι Αμερικανοί διαφωνούν και συνεχίζουν να υποστηρίζουν και να εξοπλίζουν τους YPG.

Οι Αμερικανοί υπογράμμισαν για μια ακόμη φορά ότι υποστηρίζουν τις κουρδικές δυνάμεις της Συρίας διότι είναι αποτελεσματικότατες στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα