Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Οι μεταρρυθμίσεις θα καθορίσουν την τύχη της σύγχρονης Κίνας”

“Οι μεταρρυθμίσεις θα καθορίσουν την τύχη της σύγχρονης Κίνας”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνα, Σι Τζινπίνγκ,

Να προωθούν διαρκώς τις μεταρρυθμίσεις κάλεσε τα μέλη του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος(ΚΚΚ), ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ Σι Τζινπίνγκ.

«Οι μεταρρυθμίσεις και το άνοιγμα είναι η βασική επιλογή που θα καθορίσει την τύχη της σύγχρονης Κίνας», τόνισε ο Σι σε ομιλία του σε συγκέντρωση με την ευκαιρία της 95ης επετείου από την ίδρυση του ΚΚΚ.

“Βελτίωση του σοσιαλισμού με κινεζικά χαρακτηριστικά”

Ο γενικός στόχος της μεταρρύθμισης είναι η βελτίωση του σοσιαλισμού με κινεζικά χαρακτηριστικά καθώς και ο εκσυγχρονισμός και η βελτίωση της διακυβέρνησης.

Το βάρος επικεντρώνεται στη μεταρρύθμιση του οικονομικού συστήματος και στη συνέχεια σε πολιτικές, πολιτιστικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές μεταρρυθμίσεις καθώς και μεταρρυθμίσεις που αφορούν τη διάρθρωση του κόμματος, δήλωσε ο Σι.

Οι αρχές θα πρέπει να αποτολμήσουν να προχωρήσουν σε «χειρουργικές επεμβάσεις για επίμονες, χρόνιες ασθένειες, να «σπάσουν τα καταφύγια των διαπλεκόμενων συμφερόντων» και να «σαρώσουν τα εμπόδια που εμποδίζουν την ανάπτυξη», σύμφωνα με τον Σι. Παράλληλα, τόνισε την προώθηση του κράτους δικαίου.

«Κάθε οργανισμός και άτομο πρέπει να συμπεριφέρεται στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων και κανείς δεν πρέπει να έχει προνόμια πέραν του Συντάγματος και των νόμων», δήλωσε ο Σι.

Σχετικά άρθρα