Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος… χαιρετίζει το Brexit!

Το Ισλαμικό Κράτος… χαιρετίζει το Brexit!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βρετανία, Δημοψήφισμα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Το Ισλαμικό Κράτος χαιρέτισε την ψήφο των Βρετανών υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκφράζοντας ικανοποίηση για την «πολιτική κρίση» και την προοπτική δημοψηφισμάτων και σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Σύμφωνα με τον Independent, το Ισλαμικό Κράτος, στην αραβόφωνη εφημερίδα του al-Naba, αναφέρει πως το Brexit «απειλεί την ενότητα της Σταυροφόρου Ευρώπης», σύμφωνα με μετάφραση του υποδιευθυντή του Διεθνούς Κέντρου για τη Μελέτη της Ριζοσπαστικοποίησης, Σιράζ Μάχερ.

“Αυτό που θέλουν συμβαίνει”

«Είναι ξεκάθαρο πως θέλουν μια αποδυναμωμένη Ευρώπη και το βλέπουν αυτό να συμβαίνει», σχολίασε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Το άρθρο στην αραβόφωνη εφημερίδα έκανε λόγο για «σοκ στους πολιτικούς και οικονομικούς κύκλους», μετά το δημοψήφισμα και την πτώση στην αξία της στερλίνας και την αστάθεια στην αγορά που ακολούθησαν.

Παράλληλα, αναφέρει πως οι «αποσχιστικές φιλοδοξίες» σε ορισμένες περιοχές της Βρετανίας, η προοπτική δεύτερου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, και τα αιτήματα εθνικιστικών κρατών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες για δημοψηφίσματα «απειλούν με πλήρη αποσύνθεση της ένωσης».

Σχετικά άρθρα