Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δε μοιάζει ενθουσιασμένος ο Πούτιν από τη “λύπη” του Ερντογάν

Δε μοιάζει ενθουσιασμένος ο Πούτιν από τη “λύπη” του Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ, Συρία, Τουρκία,

Τηλεφωνική επαφή μεταξύ του προέδρου της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν και του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν αποφάσισαν να συναντηθούν από κοντά στο εγγύς μέλλον ώστε να επισφραγίσουν μια βελτίωση των σχέσεων των χωρών τους.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να αναζωογονήσουν τις διμερείς σχέσεις και να παλέψουν από κοινού κατά της τρομοκρατίας, ανέφερε το γραφείο του προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Η επαφή γίνεται μετά την επιστολή του κ. Ερντογάν προς τον Ρώσο ομόλογό του της Δευτέρας, όπου εξέφραζε τη βαθιά του λύπη για την κατάρριψη ρωσικού βομβαρδιστικού αεροσκάφους από την τουρκική πολεμική αεροπορία τον περασμένο Νοέμβριο.

Λύπη αντί συγνώμης

Η Τουρκία, διά μέσου του πρωθυπουργού της, Μπιναλί Γιλντιρίμ, επέμεινε ωστόσο ότι ο κ. Ερντογάν εξέφρασε κυρίως τα συλλυπητήρια του για τον νεκρό Ρώσο πιλότο και δεν ζήτησε συγγνώμη από τον κ. Πούτιν γι’ αυτή καθ’ αυτή την κατάρριψη, παρά την λύπη του.

Ήδη έχει προγραμματιστεί συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, Σεργκέι Λαβρόφ και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο Σότσι της νότιας Ρωσίας.

Σχετικά άρθρα