Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκληρή γραμμή της Κομισιόν ενάντια στη Βρετανία – Αμετάκλητο το Brexit

Σκληρή γραμμή της Κομισιόν ενάντια στη Βρετανία – Αμετάκλητο το Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Βρετανία, Γερμανία, Δημοψήφισμα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Ηνωμένο Βασίλειο,

«Θέλουμε να ενεργοποιηθεί το άρθρο 50 το συντομότερο δυνατό», επανέλαβε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, την Τρίτη στις Βρυξέλλες, αναφερόμενος στην έναρξη της διαδικασίας για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Ο κ. Γιούνκερ επέμεινε ότι δεν πρέπει να χαθεί χρόνος, ενώ περιέγραψε ως «ειλικρινή και ανοιχτό» τον διάλογο που είχαν οι ηγέτες των κρατών – μελών της Ε.Ε. με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου.

«Όταν για χρόνια λες ότι κάτι δεν πάει καλά με την Ένωση, δεν μπορεί να σε εκπλήσσει που οι ψηφοφόροι σε πιστεύουν» είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ο επόμενος Βρετανός πρωθυπουργός θα αποφασίσει για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, σε ό,τι αφορά την ενεργοποίηση του άρθρου 50 της συνθήκης της Ε.Ε., για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση.

Τέλος, εξέφρασε την επιθυμία να υπάρξει σαφήνεια στις σχέσεις που διαμορφώνονται μεταξύ Βρετανίας και Ε.Ε.

Μέρκελ: Να δούμε την κατάσταση ρεαλιστικά

«Χρειάζεται όλοι μας να δούμε την κατάσταση ρεαλιστικά. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για ευχολόγια», επεσήμανε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής το βράδυ της Τρίτης.

Δήλωσε επίσης ότι δεν «βλέπει» να αλλάζει γνώμη η Βρετανία, μετά από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και την επικράτηση του Brexit. «Θέλω να πω ξεκάθαρα απόψε ότι δεν βλέπω τρόπο να αντιστραφεί αυτό», είπε η κ. Μέρκελ.

H κ. Μέρκελ περιέγραψε τις συνομιλίες με τον απερχόμενο Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ως «σοβαρές» και «φιλικές».

Πρόσθεσε ότι δεν ήταν η στιγμή για θλίψη ή θυμό, αλλά ότι η Ευρώπη πρέπει απλώς να αναζητήσει λύση στην κατάσταση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη τώρα.

Σχετικά άρθρα