Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέρκελ: Καμία διαπραγμάτευση με τη Βρετανία μέχρι να ενεργοποιηθεί το Άρθρο 50

Μέρκελ: Καμία διαπραγμάτευση με τη Βρετανία μέχρι να ενεργοποιηθεί το Άρθρο 50
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Βρετανία, Γερμανία, Δημοψήφισμα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Σύνοδος Κορυφής,

«Οι διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. δεν πρόκειται να ξεκινήσουν, όσο η Βρετανία δεν υποβάλει αίτημα ενεργοποίησης του Άρθρου 50» δήλωσε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, από το βήμα της Ολομέλειας της Bundestag.

Σύμφωνα με την ίδια, η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να υποβάλλει άμεσα το αίτημα εξόδου από την Ε.Ε., προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την «επόμενη ημέρα» στις σχέσεις Λονδίνου – Βρυξελλών.

“Θα περάσουμε και αυτή την κρίση”

Η Καγκελάριος δήλωσε στη συνέχεια, ότι η Ευρώπη έχει καταφέρει να περάσει με επιτυχία πολλές κρίσεις και προκλήσεις, στο παρελθόν. «Το ίδιο θα πράξει και τώρα» σημείωσε με νόημα.

Παράλληλα, τόνισε ότι η Γερμανία «πρέπει να σεβαστεί την απόφαση του βρετανικού λαού» και υπογράμμισε την ανάγκη επιτάχυνσης της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

«Η Γερμανία θα κάνει τα πάντα, προκειμένου να αποφευχθούν νέοι έξοδοι χωρών από την Ε.Ε.» συνέχισε και διαβεβαίωσε ότι η Ευρώπη θα παραμείνει ισχυρή και μετά το Brexit.

Σχετικά άρθρα