Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι απέκρουσαν επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος στη Χασάκα

Οι Κούρδοι απέκρουσαν επίθεση από το Ισλαμικό Κράτος στη Χασάκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές, Χασάκα,

Οι κουρδικές δυνάμεις των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) απέκρουσαν επίθεση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος τη Δευτέρα στην επαρχία Χασάκα της βορειοανατολικής Συρίας.

Οι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν την επίθεση με βομβαρδισμό από όλμους στοχεύοντας ένα τμήμα ασφαλείας των Κούρδων στην πόλη Σαντάντι στα νότια της Χασάκα.

Ακολούθησαν σφοδρές μάχες μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων και των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κοντά στα χωριά Μαλχά και Μπιρ Μαλάν που βρίσκονται κοντά στη Σαντάντι.

Σκοτώθηκαν τουλάχιστον πέντε τζιχαντιστές μέλη του ISIS στις συγκρούσεις ενώ οι Κούρδοι έχασαν δύο μαχητές του YPG, σύμφωνα με Κούρδο αξιωματούχο.

“Το Ισλαμικό Κράτος προσπάθησε να παρεισφρήσει σε περιοχές προσφάτως απελευθερωμένες από τους Κούρδους γύρω από τη Σαντάντι, αλλά οι δυνάμεις μας τελικά κατάφεραν να αποκρούσουν την επίθεση”, είπε Κούρδος αξιωματούχος μιλώντας στο ARA News.

Οι Κούρδοι και οι σύμμαχοί τους, υποστηριζόμενοι από την αμερικανική πολεμική αεροπορία, έδιωξαν το Ισλαμικό Κράτος από τη Σαντάντι στα μέσα Φεβρουαρίου 2016.

Σχετικά άρθρα