Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κινδυνολογεί ο Ντάισελμπλουμ: Εταιρείες θα εγκαταλείψουν το City του Λονδίνου

Κινδυνολογεί ο Ντάισελμπλουμ: Εταιρείες θα εγκαταλείψουν το City του Λονδίνου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Λονδίνο,

Παρά το γεγονός ότι και στην χώρα του την Ολλανδία τελικά δεν θα αποφευχθεί ένα δημοψήφισμα για έξοδο από την ΕΕ ο Γερούν Ντάισλεμπλουμ, ως γνήσιος γραφειοκράτης των Βρυξελλών κινδυνολογεί.

Ο πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών των χωρών – μελών της Ευρωζώνης, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL, εκτίμησε ότι ορισμένες εταιρείες θα εγκαταλείψουν το City του Λονδίνου, και προειδοποίησε πως το τίμημα που θα πληρώσει η Μεγάλη Βρετανία μόλις εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι η πολύ πιο περιορισμένη πρόσβαση των βρετανικών χρηματοοικονομικών οργανισμών στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ, θα επωφεληθούν αντίπαλα χρηματοοικονομικά κέντρα, όπως αυτά του Άμστερνταμ και της Φρανκφούρτης.

“Πριν από λίγα χρόνια, το Λονδίνο καταχώριζε διαφημίσεις στην ασιατική έκδοση των Financial Times που έλεγαν ότι αυτή ήταν η πόλη στην οποία έπρεπε να πάει κανείς εάν ήθελε να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά στην ΕΕ”, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup και πρόσθεσε: “Τώρα δεν θα μπορούσε να κάνει μια τέτοια διαφημιστική καταχώριση… οι Ασιάτες θα πηγαίνουν στο Άμστερνταμ ή στη Φραγκφούρτη αντ’ αυτού”.

Σχετικά άρθρα