Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λιου: Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με το Λονδίνο

Λιου: Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με το Λονδίνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Δημοψήφισμα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ηνωμένο Βασίλειο, Λευκός Οίκος, Τζακ Λιου,

Στήριξη θα συνεχίσουν να παρέχουν στη Βρετανία οι ΗΠΑ, δια στοματος Τζακ Λιου.  Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσε: «Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους διεθνείς εταίρους του Λονδίνου και των Βρυξελλών για να διασφαλίσουμε την οικονομική σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εκτός αυτής.

Η Μεγάλη Βρετανία και άλλοι πολιτικοί φορείς έχουν τα απαραίτητα εργαλεία για να υποστηρίξουν τη χρηματοοικονομική σταθερότητα, η οποία αποτελεί κλειδί για την οικονομική ανάπτυξη».

Ανακοίνωση του Λευκού Οίκου

Σε ανακοίνωσή της η Ουάσιγκτον υποστηρίζει ότι σέβεται την απόφαση του βρετανικού λαού και επισημαίνει πως η σχέση ΗΠΑ-Βρετανίας είναι μακροχρόνια.

«Οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου μίλησαν και εμείς σεβόμαστε την απόφασή τους. Η ειδική σχέση ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία είναι μακροχρόνια και η συμμετοχή της Βρετανίας στο ΝΑΤΟ παραμένει ζωτικής σημασίας για την εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια.

Το ίδιο ισχύει και για τη σχέση μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, που έχει κάνει τόσα για να ενισχύσει τη σταθερότητα, να τονώσει την ανάπτυξη και να προωθήσει τι διάδοση των δημοκρατικών αξιών και ιδεών στην ευρωπαϊκή ήπειρο και πέρα από αυτή», ανέφερε η ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, ο Λευκός Οίκος επισήμανε πως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρώπη «θα παραμείνουν αναντικατάστατοι εταίροι των ΗΠΑ, ακόμη και εν μέσω της εκκίνησης διαπραγματεύσεων για τη σχέση τους από εδώ και πέρα, με σκοπό τη διασφάλιση της σταθερότητας, της ασφάλειας, της ευημερίας για την Ευρώπη, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Βόρειο Ιρλανδία και όλο τον κόσμο».

Σχετικά άρθρα