Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ντόμινο: Συγκυβέρνηση στο Γιβραλτάρ θα ζητήσει η Ισπανία μετά το Brexit

Ντόμινο: Συγκυβέρνηση στο Γιβραλτάρ θα ζητήσει η Ισπανία μετά το Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Γεωπολιτική, Γιβραλτάρ, Δημοψήφισμα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία,

Συγκυβέρνηση στο Γιβραλτάρ θα επιδιώξει η Μαδρίτη μετά την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Χοσέ Μανουέλ Γκαρθία Μαργκάγιο.

Το πρώτο ντόμινο επιπτώσεων του Brexit

«Χρειάζεται πλέον να βρούμε ποιο είδος σχέσης το Γιβραλτάρ θέλει να έχει εάν επιδιώκει πρόσβαση στην εσωτερική αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε ο Ισπανός ΥΠΕΞ μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτυο Onda Cero.

«Η φόρμουλα που προτείνουμε είναι αυτή της βρετανο-ισπανικής συγκυριαρχίας για μία περιορισμένη χρονική περίοδο, που θα οδηγήσει στην επιστροφή του Γιβραλτάρ στην Ισπανία», είπε.

Στη διάρκεια αυτής της περιορισμένης χρονικής περιόδου οι κάτοικοι του Γιβραλτάρ θα μπορούσαν να διατηρήσουν την βρετανική υπηκοότητα εάν το θέλουν και ένα ειδικό φορολογικό καθεστώς, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Το Γιβραλτάρ παραχωρήθηκε από την Ισπανία στη Βρετανία το 1713 και έκτοτε η Μαδρίτη ζητεί συστηματικά την επιστροφή του στην ισπανική κυριαρχία.

Βεβαίως αυτά αφορούν την τωρινή κυβέρνηση της Ισπανίας, η οποία κανείς δεν ξέρει εάν θα υπάρχει και αύριο αφού έχουμε και στην Ισπανία εκλογές.

Σχετικά άρθρα