Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Γερμανία μειώνουν τα όρια συνταξιοδότησης…

Στη Γερμανία μειώνουν τα όρια συνταξιοδότησης…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Συντάξεις,

Σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης για να μειώσει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης δέχεται αυστηρή κριτική.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο που αναμένεται να ισχύσει από τον Ιούλιο, οι ασφαλισμένοι με τουλάχιστον 45 χρόνια εργασίας από την ηλικία των 18 ετών θα μπορούν να συνταξιοδοτούνται στα 63 με πλήρη σύνταξη. Το επίσημο (σ.σ.: γενικό) όριο ηλικίας συνταξιοδότησης έχει καθορισθεί να αυξηθεί από τα 65 στα 67 έτη έπειτα από μία μεταβατική περίοδο.

Μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt, ο Γερμανός Επίτροπος της ΕΕ Γκίντερ Έτινγκερ δήλωσε ότι το να επιτρέπεται η συνταξιοδότηση των εργαζομένων με περισσότερα χρόνια υπηρεσίας στην ηλικία των 63 ετών στέλνει το “λάθος μήνυμα” σε μία περίοδο που χώρες –όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία– δυσκολεύονται να εισαγάγουν σκληρές μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας. “Περιμένουμε ότι οι Έλληνες θα εργάζονται περισσότερο για χαμηλότερη αμοιβή. Τώρα, αυτοί θα αναρωτιούνται γιατί η Γερμανία κινείται στην άλλη κατεύθυνση”, δήλωσε ο κ. Έτινγκερ.

Προειδοποιώντας ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία αντιμετωπίζει έλλειψη δεξιοτήτων, ο Επίτροπος της ΕΕ για θέματα ενέργειας δήλωσε ότι οι πολιτικοί πρέπει, αντίθετα, να αρχίσουν να μιλούν για όριο ηλικίας συνταξιοδότησης στα 70 και να βοηθήσουν να εξοπλισθούν οι πολίτες με επαγγελματική εκπαίδευση για ένα μεγαλύτερο εργασιακό βίο.

Σχετικά άρθρα