Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οριστική νίκη του Brexit – “Πήρε φωτιά” το τηλέφωνο της Μέρκελ

Οριστική νίκη του Brexit – “Πήρε φωτιά” το τηλέφωνο της Μέρκελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Βρετανία, Γερμανία, Δημοψήφισμα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Μάρτιν Σουλτς, Ντέιβιντ Κάμερον, Φίλιπ Χάμοντ,

Νίκη του Brexit με 51,9% έναντι 48,1% του Bremain έβγαλαν οι βρετανικές κάλπες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα στο σύνολο των 382 περιφερειών.

Συγκεκριμένα, υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση ψήφισαν 17.410.742 Βρετανοί, ενώ κατά της εξόδου 16.141.241.

Η συμμετοχή στο βρετανικό δημοψήφισμα ανήλθε στο 72.2%.

Κάμερον: Νέα ηγεσία τον Οκτώβριο

Την πρόθεσή του να παραιτηθεί γνωστοποίησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, σε διάγγελμά του μετά το «όχι» στην παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε..

«Επιθυμία μου είναι να ακολουθήσει μια νέα ηγεσία τον Οκτώβριο», είπε χαρακτηριστικά σε διάγγελμά του.

Στην Καγκελαρία η Μέρκελ μετά την ανακοίνωση

Στην καγκελαρία μετέβη η Άγκελα Μέρκελ μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος και σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ έχει «πυρετώδεις τηλεφωνικές επαφές» με Ευρωπαίους ηγέτες και κορυφαίους παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται ότι είναι προγραμματισμένη συνάντησή της τη Δευτέρα στο Βερολίνο με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Ωστόσο, δεν αποκλείεται -λόγω της απόφασης για Brexit- οι διαδικασίες να επισπευστούν.

Οι μελλοντικές εξελίξεις αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο και της συνάντησης των ηγεσιών του Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) που θα πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας στο Πότσνταμ.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς θα έχει συνομιλία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ με θέμα την αποφυγή μία «αλυσιδωτής αντίδρασης» μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit.

«Η αλυσιδωτή αντίδραση που οι ευρωσκεπτικιστές πανηγυρίζουν λίγο πολύ παντού αυτήν τη στιγμή δεν θα συμβεί», είπε ο Σουλτς στο γερμανικό δίκτυο ZDF.

“Ο Κάμερον δεν παραιτείται”

Ο Ντέιβιντ Κάμερον θα συνεχίσει να είναι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, παρά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ.

«Θα εφαρμόσει την απόφαση του βρετανικού λαού. Ηταν σαφές ότι θα παραμείνει και θα το πράξει», είπε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο Sky News.

Δραματική εξέλιξη λέει ο Τουσκ

Σοβαρή και δραματική εξέλιξη κυρίως για τη Βρετανία αποκάλεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Ωστόσο, τόνισε πως η ΕΕ είναι προετοιμασμένη για το Brexit.

Σχετικά άρθρα