Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Κλίντον πλέον η ελπίδα όλου του κόσμου απέναντι στον Τραμπ

Η Κλίντον πλέον η ελπίδα όλου του κόσμου απέναντι στον Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λευκός Οίκος, Ντόναλντ Τραμπ, Χίλαρι Κλίντον,

Το όραμά της για την ενδυνάμωση της αμερικανικής οικονομίας περιέγραψε η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον από το Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνας.

«Νομίζω ότι είναι λίγο να πει κανείς ότι οι Αμερικανοί αντιμετωπίζουν μια επιλογή τον Νοέμβριο. Είμαι εδώ σήμερα για να προσφέρω μια εναλλακτική λύση.

Όταν λένε ότι το παιχνίδι είναι στημένο, η καλύτερη απόδειξη είναι ο (αμερικανικός) φορολογικός κώδικας. Βρίθει από απάτες, ‘παράθυρα’ και άλλες ειδικές φοροαπαλλαγές» είπε η Κλίντον στη διάρκεια ομιλίας της.

Διαβεβαίωσε ακόμη ότι εάν το Κογκρέσο, που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικανούς, δεν θεσπίσει μεταρρυθμίσεις για να δώσει τέλος στις φοροαπαλλαγές στους πλούσιους, θα χρησιμοποιήσει τις προεδρικές της αρμοδιότητες να ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να το πράξει.

Τα πέντε σκέλη του σχεδίου για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Η Κλίντον τόνισε ότι οι αλλαγές στον φορολογικό κώδικα αποτελούν ένα από πέντε σκέλη ενός σχεδίου που θα ακολουθήσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση για την επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας εάν κερδίσει εκείνη τις εκλογές στις 8 Νοεμβρίου.

Τα άλλα σκέλη αφορούν μεγάλης κλίμακας επενδύσεις για την ανοικοδόμηση των υποδομών ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, τη δυνατότητα παροχής πανεπιστημιακής μόρφωσης χωρίς χρέος, κίνητρα σε επιχειρήσεις για να μοιράζονται τα κέρδη τους με τους υπαλλήλους των και δημιουργία εθνικών πολιτικών για τις οικογένειες, όπως πληρωμένες οικογενειακές άδειες.

Υποσχέσεις για αυξήσεις

Σε μία κίνηση αναγνώρισης των αιτημάτων των λαϊκιστών του Δημοκρατικού Κόμματος που μπορεί να είχαν υποστηρίξει τον γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς κατά τις προκριματικές εσωκομματικές εκλογές, η Κλίντον πρόσθεσε επίσης ότι θα επιδιώξει την αύξηση του κατώτατου ωρομίσθιου, θα ενδυναμώσει τις συνδικαλιστικές ενώσεις και θα απορρίψει διεθνείς εμπορικές συμφωνίες οι οποίες δεν ωφελούν τους Αμερικανούς εργαζόμενους.

Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος επιτέθηκε στον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ, προβλέποντας μια ύφεση εάν κερδίσει την προεδρία εκείνος.

Σε ομιλία του χθες ο Τραμπ άσκησε επίσης κριτική στην Κλίντον, λέγοντας ότι αποτελεί μέρος ενός πολιτικού κατεστημένου που έχει ζημιώσει Αμερικανούς εργαζόμενους μέσω κακών εμπορικών συμφωνιών.

Σχετικά άρθρα