Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε τέσσερις οπλαρχηγούς του στη Μοσούλη

Το Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε τέσσερις οπλαρχηγούς του στη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Νινευή, Τζιχαντιστές,

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εκτέλεσε την Τετάρτη τέσσερις από τους υψηλόβαθμους οπλαρχηγούς της στη Μοσούλη, στο βορειοδυτικό Ιράκ.

Σύμφωνα με ιρακινά Μέσα, το ισλαμικό “δικαστήριο” της Σαρία καταδίκασε στην ποινή του θανάτου τέσσερις οπλαρχηγούς της οργάνωσης και διέταξε η εκτέλεσή τους να γίνει επιτόπου και δημόσια σε κεντρική πλατεία της πόλης.

Ο λόγος που οι τέσσερις οπλαρχηγοί καταδικάστηκαν σε θάνατο ήταν η “ανυπακοή”. Συγκεκριμένα, οι τέσσερις “εμίρηδες” αρνήθηκαν να υπακούσουν σε διαταγή που τους έστελνε να πολεμήσουν στο μέτωπο της Σαργκάτι στα νότια της Μοσούλης.

Τα κρούσματα απειθαρχίας τζιχαντιστών στη Μοσούλη απέναντι στην ηγεσία τους όλο και πληθαίνουν. Πολλοί αρνούνται να εκτελέσουν εντολές που τους στέλνουν σε βέβαιο θάνατο χωρίς καμία προοπτική νίκης.

Την Τρίτη, για παράδειγμα, μια ομάδα από τέσσερις τζιχαντιστές παραδόθηκε στους Κούρδους Πεσμεργκά στην περιοχή Τελ Σκουφ επειδή δεν ήθελαν να σκοτωθούν από τις αεροπορικές επιδρομές.

Πολλοί από τους άνδρες που μάχονται στις γραμμές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος είναι ντόπιοι που έχουν στρατολογηθεί με τη βία και δεν έχουν καμία διάθεση να πεθάνουν για το “χαλιφάτο”.

Επίσης, πολλοί ξένοι τζιχαντιστές που έσπευσαν από το εξωτερικό να ενταχθούν στην οργάνωση ως εθελοντές, για να συμμετάσχουν στην “ισλαμιστική επανάσταση” των ονείρων τους, απογοητευμένοι από την έκβαση του ιερού πολέμου (τζιχάντ) αναζητούν τρόπους να γυρίσουν στις πατρίδες τους, λιποτακτώντας από την οργάνωση.

Ωστόσο, το Ισλαμικό Κράτος διαθέτει ακόμα αρκετές χιλιάδες φανατικούς πρόθυμους να πολεμήσουν μέχρι το τέλος.

Σχετικά άρθρα