Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ιρακινοί εκκαθαρίζουν τη Φαλούτζα από τους τελευταίους τζιχαντιστές

Οι Ιρακινοί εκκαθαρίζουν τη Φαλούτζα από τους τελευταίους τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, Άνμπαρ, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Φαλούτζα,

Οι κυβερνητικές δυνάμεις του Ιράκ έχουν σχεδόν πλήρως απελευθερώσει τη Φαλούτζα από το Ισλαμικό Κράτος.

Οι τζιχαντιστές συνεχίζουν να αντιστέκονται σε κάποιους δρόμους της πόλης και σε κάποια σπίτια που έχουν ταμπουρωθεί.

Ο Αλ Ζουλφικάρ Μπαλνταβί, αξιωματούχος της ιρακινής σιιτικής πολιτοφυλακής Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, μίλησε στο Sputnik σχετικά με την κατάσταση στην πόλη.

“Η πόλη της Φαλούτζα έχει επανέλθει υπό τον έλεγχο των ιρακινών ενόπλων δυνάμεων. Με στρατιωτικούς όρους, η πόλη είναι πλήρως απελευθερωμένη καθώς οι ιρακινές δυνάμεις έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους όλα τα κύρια σημεία της”.

Πρόσθεσε ότι είναι γνωστό ότι οι τζιχαντιστές έχουν σκάψει κάτω από τη Φαλούτζα πολλά τούνελ, στα οποία είναι πιθανό να δώσουν τις τελευταίες τους μάχες.

“Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείριση για την εκκαθάριση της πόλης από τα τελευταία προπύργια των εξτρεμιστών. Επίσης, συνεχώς ερευνούμε για να εντοπίσουμε τζιχαντιστές σε τούνελ, κτίρια και άλλες κρυψώνες τους”.

Ο Μπαλνταβί αναφέρθηκε και στην απελευθέρωση πολλών ομήρων. “Ανάμεσα τους δεκάδες σκλάβες Γιαζίντι και χριστιανές από τη Μοσούλη και πιθανώς και Σύρες γυναίκες”.

Σχετικά άρθρα