Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Την ουκρανική ηγεσία συναντά ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν

Την ουκρανική ηγεσία συναντά ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Tζον Κέρι, Αρσένι Γιατσένιουκ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ουκρανία, Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ, Τζο Μπάιντεν,

Με τον Ουκρανό πρόεδρο Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ και τον πρωθυπουργό Αρσένι Γιατσενιούκ συναντάται σήμερα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αναμένεται να τονίσει την ανάγκη για εθνική ενότητα στην Ουκρανία και να συζητήσει με την ηγεσία μέτρα για την οικονομική σταθεροποίηση της χώρας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος αναμένεται να ανακοινώσει και ένα πακέτο τεχνικής βοήθειας προς την Ουκρανία, αλλά δεν πρόκειται να υπάρξουν συγκεκριμένες υποσχέσεις δημόσια.

Τη Δευτέρα Ουάσινγκτον και Μόσχα ζήτησαν την εφαρμογή της συμφωνίας της Γενεύης για τον τερματισμό της κρίσης στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, ο κ. Κέρι ζήτησε από τη Μόσχα να λάβει συγκεκριμένα μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας και να καλέσει δημόσια τους αυτονομιστές να αποχωρήσουν από τα δημόσια κτήρια που έχουν καταλάβει.

Σχετικά άρθρα