Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος προσπάθησε να σπάσει την πολιορκία της Μανμπίτζ

Το Ισλαμικό Κράτος προσπάθησε να σπάσει την πολιορκία της Μανμπίτζ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μανμπίτζ, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Το Στρατιωτικό Συμβούλιο [Επιτελείο] των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που πολιορκούν την πόλη Μανμπίτζ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος προσπάθησαν να σπάσουν την πολιορκία με επίθεση που εξαπέλυσαν.

Οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις από την πλευρά της Αλ Μπαμπ, της Τζαραμπλούς και του χωριού Αρίμα.

Οι μάχες κράτησαν μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας και οι SDF απέκρουσαν τους τζιχαντιστές προκαλώντας μεγάλες απώλειες στο Ισλαμικό Κράτος σε ανθρώπους και οχήματα.

Η επιχείριση απελευθέρωσης της Μανμπίτζ έχει επιβραδυνθεί επειδή οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις δεν θέλουν να προκαλέσουν απώλειες μεταξύ των αμάχων.

“Μπορούμε εύκολα να μπούμε στη Μανμπίτζ, αλλά το μόνο μας κώλυμα είναι οι πολίτες. Έχουμε βοηθήσει μέχρι στιγμής 7.000 με 8.000 ανθρώπους να διαφύγουν από την πόλη”, δήλωσε ο Κούρδος αξιωματικός Σιγιάρ μιλώντας στο ARA News από την πρώτη γραμμή της πολιορκίας.

“Οι πληροφορίες μας μέσα από την πόλη αναφέρουν ότι είναι γεμάτη με πολίτες, πράγμα που σημαίνει ότι οποιαδήποτε κίνησή μας θα τους προκαλέσει κακό”, πρόσθεσε.

Μέχρι τη Δευτέρα οι μαχητές των SDF είχαν καταφέρει να εισέλθουν στα προάστια δυτικά της Μανμπίτζ, όπου οι μάχες μαίνονται άγριες.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκαν 10 αεροπορικές επιδρομές στις 19 Ιουνίου, από τις οποίες καταστράφηκαν έξι μονάδες της οργάνωσης και πέντε οχυρωματικές θέσεις.

MANBIJ_SYRIA

Σχετικά άρθρα