Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στη Κύπρο – Νεκρός ένας δασοπυροσβέστης

Ολονύχτια μάχη με τη φωτιά στη Κύπρο – Νεκρός ένας δασοπυροσβέστης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κύπρος, Πυρκαγιά, Φωτιά,

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κύπρο προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή αφήνοντας πίσω της νεκρό ένα δασοπυροσβέστη.

Ο άτυχος άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά όταν το όχημα της Πυροσβεστικής το οποίο οδηγούσε, και στο οποίο επέβαιναν άλλοι δύο πυροσβέστες, ανατράπηκε και έπεσε σε γκρεμό.

Αυτή την ώρα η πυρκαγιά μαίνεται σε τρία μέτωπα κοντά στα Σπήλια, τα Καννάβια και την Αγία Ειρήνη και πριν από λίγο πραγματοποιήθηκαν οι τελευταίες πτήσεις των εναέριων μέσων που συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Τάκης Τσιντίδης, τα πτητικά μέσα απαγορεύεται να πετούν τη νύχτα. «Θα χτυπήσουμε το πρωί», είπε και πρόσθεσε ότι πολλά μέτωπα είναι υπό έλεγχο και η φωτιά σε ύφεση λόγω της πτώσης της έντασης των ανέμων αλλά και των θερμοκρασιών.

Το απόγευμα έφτασαν στην Κύπρο από την Ελλάδα δύο ελικόπτερα σούπερ πούμα, επιπρόσθετα από τα καναντέρ, τα οποία επιχειρούν μαζί με όλα τα πτητικά μέσα που η Κύπρος έχει στη διάθεσή της ενώ συνέδραμαν και τρία αεροπλάνα από το Ισραήλ.

Συγκλονισμένος δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για το θάνατο του δασοπυροσβέστη Ανδρέα Σοφοκλέους, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματα τα οποία υπέστη κατά την προσπάθειά του να κατασβέσει την πύρινη λαίλαπα που μαίνεται στην περιοχή Σολέας.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει ότι «με συγκλονισμό πληροφορήθηκα απόψε την τραγική είδηση για το θάνατο του δασοπυροσβέστη Ανδρέα Σοφοκλέους, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη εν ώρα καθήκοντος, κατά την ηρωική προσπάθεια του ιδίου και των συναδέλφων του να νικήσουν την πύρινη λαίλαπα που μαίνεται στην περιοχή Σολέας».

Η Κυβέρνηση και εγώ προσωπικά, σημειώνει, «εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας στους οικείους του αδικοχαμένου Ανδρέα Σοφοκλέους προς τους οποίους η Πολιτεία θα σταθεί αρωγός».

Εμπρηστής ένας δωδεκάχρονος (;)

Για την πυρκαγιά φέρεται να ευθύνεται ένας δωδεκάχρονος, ο οποίος ανέφερε στην Αστυνομία ότι προκάλεσε την πυρκαγιά στην προσπάθεια του να κάψει ξερά χόρτα με τη χρήση αναπτήρα στην αυλή του παππού του.

Σχετικά άρθρα