Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαοθάλασσα κατά της ακροδεξιάς, της ομοφοβίας και του ρατσισμού στη Γερμανία

Λαοθάλασσα κατά της ακροδεξιάς, της ομοφοβίας και του ρατσισμού στη Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για AfD Εναλλακτική για τη Γερμανία, Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Γερμανία, Διαδηλώσεις, Ομοφυλόφιλοι, Πρόσφυγες, Ρατσισμός,

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Γερμανία, στο Βερολίνο, τη Λειψία, το Μόναχο και σε άλλες γερμανικές πόλεις υπέρ μίας χώρας «πολυπολιτισμικής και ανοικτής στον κόσμο».

Αντιμέτωπη με την άφιξη άνω του ενός εκατομμυρίου προσφύγων το 2015, η Γερμανία παρακολουθεί την έκφραση των φόβων ενός μέρους της κοινής γνώμης,

Ομοίως την απελευθέρωση της ξενοφοβικής ρητορικής, κυρίως μέσω του κινήματος Pegida και του λαϊκιστικού Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Λαϊκή επαγρύπνηση κατά του ρατσισμού

Αντιδρώντας στα φαινόμενα αυτά, οργανώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστία, η Pro Asyl, η Γερμανική Συνομοσπονδία Συνδικάτων (DGB) , η Brot fur die Welt (Ψωμί για τον κόσμο), το κεντρικό συμβούλιο των μουσουλμάνων και η προτεσταντική εκκλησία αποφάσισαν να οργανώσουν σαββατοκύριακο διαδηλώσεων με σύνθημα «Χέρι-Χέρι κατά του Ρατσισμού», την παραμονή της Διεθνούς Ημέρας των Προσφύγων.

Σύμφωνα με τους οργανωτές, 33.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις πορείες σε πολλές γερμανικές πόλεις, από τους οποίους 9.000 στο Βερολίνο και 4.000 στο Μόναχο.

Χθες, οι πρώτες πορείες, όπως αυτή του Μπόχουμ, συγκέντρωσαν πολλές χιλιάδες διαδηλωτές. Το βράδυ οργανώνεται μία ακόμη πορεία στο Αμβούργο.

Αίθουσα Σύνταξης

Αίθουσα Σύνταξης

Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σχετικά άρθρα