Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συρία: Ανατινάχθηκε παρόντος του μονοφυσίτη Πατριάρχη Αντιοχείας!

Συρία: Ανατινάχθηκε παρόντος του μονοφυσίτη Πατριάρχη Αντιοχείας!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Γενοκτονία Αρμενίων, Επίθεση Αυτοκτονίας, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Καμισλί, Μονοφυσίτες Χριστιανοί, Πατριάρχης Αντιόχειας και πάσης Ανατολής Ιγνάτιος Αφρέμ ο Β΄, Συρία, Συριακή Ορθόδοξη Εκκλησία, Τζιχαντιστές, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Τουλάχιστον τρεις είναι οι νεκροί και πέντε οι τραυματίες από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Καμισλί της Συρίας, ενώ τελούσε εγκαίνια ο μονοφυσίτης Πατριάρχης Αντιοχείας Ιγνάτιος Αφρέμ ο Β΄.

Ο βομβιστής ενεργοποίησε το γιλέκο εκρηκτικών που φορούσε στη γειτονιά Αλ Ουστάνι, στην αναφερόμενη πόλη, όπου κυριαρχεί το κουρδικό στοιχείο αλλά υπάρχει και σημαντική χριστιανική ασσυριακή κοινότητα.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας δεν έχει γνωστοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες για την επίθεση αυτή, αλλά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε γνωστό ότι ο βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε μόλις ο μονοφυσίτης Πατριάρχης Αντιοχείας είχε εγκαινιάσει μνημείο για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, στην ίδια γειτονιά.

Σύμφωνα με το Al Masdar News, ο βομβιστής αυτοκτονίας προσπάθησε να αναμιχθεί με τους ανθρώπους που παρακολουθούσαν την τελετή υπό τον πατριάρχη της Συριακής Ορθόδοξης Εκκλησίας (μονοφυσίτες), Ιγνάτιο Αφρέμ τον Β΄.

Τοπικές πηγές αναφέρουν ότι κυβερνητικοί στρατιώτες αντιλήφθηκαν έναν ύποπτο που προσπαθούσε να αναμιχθεί με τους πιστούς, τον σταμάτησαν για έλεγχο, και τότε εκείνος ανατινάχθηκε σκοτώνοντας τους τρεις στρατιώτες.

Σχετικά άρθρα