Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι: Το Ισλαμικό Κράτος δεν μπορεί να στέλνει πλέον τρομοκράτες στη Δύση

Κούρδοι: Το Ισλαμικό Κράτος δεν μπορεί να στέλνει πλέον τρομοκράτες στη Δύση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μανμπίτζ, Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζαραμπλούς, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Ο Σερβάν Νταρβίς, Κούρδος ανώτερος αξιωματικός και διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που πολιορκούν την πόλη Μανμπίτζ στη βόρεια Συρία, δήλωσε επισήμως ότι πλέον το Ισλαμικό Κράτος είναι αποκλεισμένο και δεν έχει τη δυνατότητα να στέλνει τρομοκράτες στην Ευρώπη από τη Συρία [μέσω Τουρκίας].

“Η εποχή που το Ισλαμικό Κράτος διακινούσε τρομοκράτες στον έξω κόσμο τελείωσε. Έχουμε περικυκλώσει πλήρως την πόλη Μανμπίτζ και την περιοχή της κοντά στην Τουρκία. Η οργάνωση δεν μπορεί να περνά πλέον τα σύνορα”, δήλωσε ο Νταρβίς μιλώντας στο ARA News.

Επίσης, οι δρόμοι που συνδέουν τη Μανμπίτζ με την Τζαραμπλούς και το Χαλέπι ελέγχονται από τις δυνάμεις”, πρόσθεσε ο ίδιος.

MANBIJ_MAP Πολεμικός χάρτης της βόρειας επαρχίας του Χαλεπιού, δυτικά του Ευφράτη. Με κίτρινο χρώμα οι Κούρδοι, με μαύρο το Ισλαμικό Κράτος, με κόκκινο οι κυβερνητικοί και με πράσινο οι “μετριοπαθείς” του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και το Μέτωπο Αλ Νούσρα, η Αλ Κάιντα στη Συρία.

Ο Νταρβίς σημείωσε ότι και οι άλλοι δρόμοι, μεταξύ της Ράκα, της ντε φάκτο πρωτεύουσας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, και των άλλων συριακών περιοχών έχουν αποκοπεί από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ύστερα από σκληρές μάχες.

“Το Ισλαμικό Κράτος μοιάζει σαν να έχει παραλύσει… δεν υπάρχουν πλέον φάλαγγες τρομοκρατών και ενισχύσεις για το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία. Η οργάνωση τώρα είναι σε αμυντική θέση και απεγνωσμένα προσπαθεί να κρατήσει τις θέσεις της”, είπε.

“Δουλέψαμε σκληρά για να το πετύχουμε αυτό”, συμπλήρωσε και συνέχισε:

“Βεβαίως η οργάνωση μπορεί να χρησιμοποιήσει τους εν ύπνω πυρήνες της για να πραγματοποιήσει επιθέσεις στη Δύση, αλλά εκείνοι που βρίσκονται στη Συρία και έχουν εκπαιδευτεί στα στρατόπεδά της δεν μπορούν πλέον να εκτελέσουν αποστολές στο εξωτερικό. Βρίσκονται υπό πολιορκία και σύντομα θα εξαλειφθούν από τη γη της Συρίας”, είπε ο αξιωματούχος των SDF.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον σημαντικό ρόλο του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ.

“Ο Συνασπισμός μας έχει προμηθεύσει με Αμερικανούς ειδικούς και όπλα και συνεχίζει να μας υποστηρίζει με αεροπορική κάλυψη. Η συνεργασία μας έχει αποδυναμώσει το Ισλαμικό Κράτος. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε μέχρι να εξαλείψουμε τον κοινό μας εχθρό, τον βάρβαρο εχθρό της ανθρωπότητας”.

Σχετικά άρθρα