Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπαν Κι Μουν: Τα δικαιώματα των προσφύγων πρέπει να προστατεύονται διαρκώς

Μπαν Κι Μουν: Τα δικαιώματα των προσφύγων πρέπει να προστατεύονται διαρκώς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Μπαν Κι Μουν, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Πρόσφυγες, Συνθήκη Σένγκεν,

Την ανάγκη υποστήριξης των προσφύγων επισημαίνει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, με γραπτή δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, λίγες ώρες πριν την άφιξή του στην Ελλάδα.

«Εξακολουθώ να τονίζω την ανάγκη παροχής βοήθειας και υποστήριξης σε όσους διασώθηκαν, διασφάλισης επαρκών συνθηκών υποδοχής και πρόσβασης σε άσυλο για όσους χρήζουν ανάγκης διεθνούς προστασίας», αναφέρει ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών

«Τα δικαιώματα των ανδρών, των γυναικών και των παιδιών που εξαναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν (τους τόπους τους), πρέπει να προστατεύονται διαρκώς, και σύμφωνα με το νόμο αλλά και στην πράξη» προσθέτει ο Μπαν Κι Μουν.

Ο Μπαν Κι Μουν θα συναντηθεί σήμερα στις 20.15 με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Στη συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο οποίο θα παρακαθήσουν επίσης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Γ.Γ. του ΟΗΕ θα έχει συνάντηση με τον κ. Τσίπρα στις στις 9:30 το πρωί του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ ακολούθως θα μεταβεί στη Λέσβο.

Την ανάγκη ενίσχυσης της οικονομικής ολοκλήρωσης στην Ευρώπη υπογράμμισε ο  Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, στη διάρκεια ομιλίας του στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

«Προς το παρόν (…) βλέπουμε χώρες να διαρρηγνύουν σχέσεις και να υψώνουν νέα τείχη.

Η ιστορία μας διδάσκει ότι δεν είναι αυτή η σωστή κατεύθυνση για την Ευρώπη.

Χρειαζόμαστε την ενίσχυση των σχέσεων και την οικοδόμηση γεφυρών», ανέφερε ο Μπαν Κι Μουν.

Ο ίδιος προέτρεψε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να συμμετάσχουν στην διάσκεψη «Οικονομική Ολοκλήρωση στην Ευρώπη προς το 2030», την οποία οργανώνει η Οικονομική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη.

«Ο κόσμος χρειάζεται μια Ευρώπη το 2030 με περισσότερες εμπορικές συναλλαγές, περισσότερες συγκοινωνίες, περισσότερο τουρισμό — και περισσότερη συνεργασία.

Αυτό θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, να συντηρήσουμε τους ειρηνικούς δεσμούς από άκρο σε άκρο της ηπείρου», συμπλήρωσε ο Γ.Γ. του ΟΗΕ.

Ο Μπαν συμπλήρωσε ότι η Ρωσία και οι χώρες της Δύσης είναι παράγοντες-κλειδιά για τη «συνεργασία στα θέματα που αφορούν την περιοχή και τον κόσμο».

Σχετικά άρθρα