Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

7 παλαιστινιακές ρουκέτες χτύπησαν το Ισραήλ

7 παλαιστινιακές ρουκέτες χτύπησαν το Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Παλαιστίνη, Πάσχα,

Πέντε ρουκέτες έπεσαν στο νότιο Ισραήλ σήμερα το πρωί της Τρίτης του χριστιανικού Πάσχα. που συμπίπτει με την περίοδο του εβραϊκού Πάσχα, χωρίς να τραυματιστεί κανείς, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. Εκτοξεύθηκαν από την ελεγχόμενη από τους Παλαιστινίους Λωρίδα της Γάζας.

Στρατιωτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν ανταπέδωσαν. Ωστόσο κάτοικοι της Μπέιτ Χανούν στη βόρεια Γάζα είπαν πως ένα ισραηλινό ελικόπτερο άνοιξε πυρ εκεί, αν και δεν είναι σαφές ποιος ήταν ο στόχος του.

Δύο από τα βλήματα εξερράγησαν στη μεθοριακή ισραηλινή πόλη Σντερότ σε ένα δρόμο (δες κεντρική φωτογραφία) και στην ύπαιθρο, ανέφερε η ισραηλινή αστυνομία.

Η παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση Χαμάς η οποία ελέγχει τη Γάζα έχει τηρήσει σε μεγάλο βαθμό την εκεχειρία που επιτεύχθηκε με το Ισραήλ στα τέλη του 2012, όμως κάποιες φορές αγωνίζεται να περιορίσει μικρότερες ένοπλες οργανώσεις.

Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης από αυτές τις μαχητικές οργανώσεις, οι οποίες αντιτίθενται στις ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξάγουν οι παλαιστίνιοι αντίπαλοί τους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και το Ισραήλ.

Το Ισραήλ αποχώρησε από τη Γάζα το 2005 έπειτα από 38 χρόνια κατοχής. Οι Παλαιστίνιοι επιδιώκουν την ίδρυση κράτους στη Δυτική Όχθη και στη Γάζα με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Σχετικά άρθρα