Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σκωτία προειδοποιεί ξανά με απόσχιση σε ενδεχόμενο Brexit

Η Σκωτία προειδοποιεί ξανά με απόσχιση σε ενδεχόμενο Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Δημοψήφισμα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Νίκολα Στάρτζεον, Σκωτία,

Αν οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ της εξόδου από την Ε.Ε./ στις 23 Ιουνίου, η πρώτη αντίδραση θα έρθει από το εσωτερικό της χώρας και ενδεχομένως να οδηγήσει στην διάλυση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η προειδοποίηση δεν θα μπορούσε να ειναι περισσότερο σαφή και επίσημη. Η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στάρτζεον, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, ότι εάν στην ψηφοφορία της 23ης Ιουνίου επικρατήσει το Brexit, η Σκωτία, που επιθυμεί να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ενωση, να επαναλάβει το δικό της δημοψήφισμα με στόχο την απόσχισή της από το Ηνωμένων Βασίλειο.

«Σαφέστατα, το δημοψήφισμα βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε η Στάρτζεον. H πρωθυπουργός της Σκωτίας δήλωσε ότι αν η Αγγλία βγάλει το Ηνωμένο Βασίλειο από την ΕΕ και η Σκωτία ψηφίσει υπέρ της παραμονής, τότε πιθανόν να υπάρξει μεγάλη ενίσχυση όσων υποστηρίζουν την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.

Ωστόσο, η Σκωτσέζα πρωθυπουργός δεν θέλησε να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Οι Σκωτσέζοι απέρριψαν την ανεξαρτητοποίησή τους από το Ηνωμένο Βασίλειο με ποσοστό 55%-45% στο δημοψήφισμα του Σεπτεμβρίου του 2014.

Λόγω της μεγάλης πολιτικής αβεβαιότητας που αναμένεται να προκαλέσει ένα Brexit, δεν είναι ξεκάθαρο πόση στήριξη θα υπάρξει για απόσχιση των Σκοτσέζων, αν η χώρα αποφασίσει να προχωρήσει σε δημοψήφισμα.

Σχετικά άρθρα