Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πιέζουν τον Σάντερς να εγκαταλείψει υπέρ της Κλίντον υπό το φόβο του Τραμπ

Πιέζουν τον Σάντερς να εγκαταλείψει υπέρ της Κλίντον υπό το φόβο του Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Λευκός Οίκος, Μπέρνι Σάντερς, Ντόναλντ Τραμπ, Χίλαρι Κλίντον,

Η υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον κέρδισε τον προκριματικό εκλογικό κύκλο στην περιφέρεια της Κολούμπια στην Ουάσιγκτον, ολοκληρώνοντας τους προκριματικούς για το Δημοκρατικό Κόμμα, ενώ ο κομματικός μηχανισμός προετοιμάζεται για ν’ αντιμετωπίσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η Χίλαρι Κλίντον και ο συνυποψήφιος της Μπέρνι Σάντερς φαίνεται ν’ αναζητούν πλέον κοινό έδαφος ενόψει των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου.

Ο Σάντερς δέχεται πιέσεις να εγκαταλείψει την προεκλογική εκστρατεία, προκειμένου να ενισχύσει την ενότητα του Δημοκρατικού Κόμματος. Ωστόσο, ο γερουσιαστής από το Βερμόντ επιθυμεί να ενισχύσει πολιτικά το ρόλο του στο εσωτερικό του κόμματος. Ο Σάντερς ενδιαφέρεται να προωθήσει τα ζητήματα της μείωσης των ανισοτήτων στα εισοδήματα, αλλά και της επιρροής που ασκεί η Wall Street στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ, ώστε οι θέσεις του να ενσωματωθούν στην πλατφόρμα ιδεολογίας και δράσης των Δημοκρατικών, κατά την κεντρική διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα.

Σε συνέντευξη που έδωσε χθες στην Ουάσιγκτον, ο Σάντερς δήλωσε ότι θ’ απαιτήσει αλλαγές και στον τρόπο εκλογής των προεδρικών υποψηφίων, ώστε η επιλογή να είναι πιο αξιοκρατική, ενώ θα ζητήσει και την αντικατάσταση της ηγεσίας στην Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών. Παράλληλα, προωθεί θέσεις ώστε να επιτραπεί η συμμετοχή ανεξάρτητων ψηφοφόρων στις ψηφοφορίες των προκριματικών, αλλά και να καταργηθούν οι υπερεκλέκτορες που είναι ελεύθεροι να υποστηρίξουν τον οποιοδήποτε υποψήφιο επιθυμούν.

«Έχει χαθεί πολίτιμος χρόνος για την ουσιαστική αναδιοργάνωση του Δημοκρατικού Κόμματος,» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σάντερς που είχε υποσχεθεί ότι θα παρέμεινε στην προεκλογική εκστρατεία μέχρι τον τελικό κύκλο των προκριματικών στην Ουάσιγκτον. Στις τοποθετήσεις του, δε μιλάει πλέον για τη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος, αλλά ενδιαφέρεται άμεσα για την προώθηση της πολιτικής του ατζέντας στο εσωτερικό του κόμματος, ώστε να δικαιωθούν οι υποστηρικτές του. Την Πέμπτη το βράδυ, έχει προγραμματίσει τη μετάδοση βιντεοσκοπημένου μηνύματος, με το οποίο θ’ απευθυνθεί στους υποστηρικτές του.

Σχετικά άρθρα