Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαιώνει τη βρετανική άρνηση παροχής επιδόματος σε μετανάστες

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαιώνει τη βρετανική άρνηση παροχής επιδόματος σε μετανάστες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Δημοψήφισμα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Συνθήκη Σένγκεν,

Υπέρ της Βρετανίας τάχθηκε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην πολιτικά φορτισμένη δικαστική διαμάχη με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τους περιορισμούς που θέλει να επιβάλει το Λονδίνο στην παροχή επιδομάτων και φοροαπαλλαγών σε οικογένειες κοινοτικών μεταναστών.

Στην απόφασή του, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κρίνει πως το Ηνωμένο Βασίλειο έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την παροχή κρατικών βοηθημάτων σε μη Βρετανούς, ακόμα κι αν πρόκειται για πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εάν κρίνει ότι δεν πληρούν τα αυστηρά κριτήρια για δικαίωμα διαμονής στη χώρα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της βρετανικής κυβέρνησης, δικαίωμα διαμονής έχουν όσοι πολίτες της Ε.Ε. απασχολούνται, αυτοαπασχολούνται ή αναζητούν ενεργά και επίσημα εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Δικαστήριο παραδέχεται ότι η εφαρμογή τέτοιων προϋποθέσεων στην παροχή κρατικής πρόνοιας μπορεί να ισοδυναμεί με διάκριση σε βάρος των ευρωπαίων μεταναστών, όμως υπογραμμίζει πως το Λονδίνο έχει το δικαίωμα να λάβει τέτοια μέτρα προκειμένου να προστατεύσει τα δημόσια οικονομικά του.

Το θέμα των επιδομάτων ήταν ένα από τα κυριότερα αιτήματα του Συντηρητικού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον στην αναδιαπραγμάτευση της ειδικής θέσεις που έχει η Βρετανία εντός της Ε.Ε.

Συγκαταλέγεται στα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους Βρετανούς ενόψει του δημοψηφίσματος για παραμονή ή έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στις 23 Ιουνίου.

Σχετικά άρθρα