Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο Ορλάντο ο Ομπάμα για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα του ISIS

Στο Ορλάντο ο Ομπάμα για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα του ISIS
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μπάρακ Ομπάμα, Ομάρ Ματίν, Ομοφυλόφιλοι, Τζιχαντιστές, Φλόριντα,

Στο Ορλάντο, θα μεταβεί την Πέμπτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της πολύνεκρης επίθεσης, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Την Κυριακή ο Ομπάμα χαρακτήρισε «πράξη τρόμου και μίσους» το μακελειό στο Ορλάντο. εκτίμησε ότι ο δράστης, που κατά τα πρώτα στοιχεία της έρευνας έδρασε μόνος, «εμπνεύστηκε από διάφορες πηγές πληροφόρησης εξτρεμιστικού περιεχομένου στο Διαδίκτυο», ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο η ενέργεια να καθοδηγήθηκε από κάποια τρομοκρατική οργάνωση στο εξωτερικό.

Καταδικάζει το μακελειό στο Ορλάντο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Την επίθεση στο Ορλάντο, η οποία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 49 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 53 καταδίκασε στο μεταξύ, το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με ψήφισμά του. Στο ψήφισμα των 15 κρατών μελών του Σ.Α., το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα, αναφέρεται ότι τα θύματα του μακελειού «στοχοθετήθηκαν λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού».

Σύμφωνα με διπλωμάτες, η δημοσιοποίηση αυτής της δήλωσης του Σ.Α. του ΟΗΕ, την οποία κατήρτισαν και εισηγήθηκαν οι ΗΠΑ, καθυστέρησε λόγω των επιφυλάξεων της Ρωσίας και της Αιγύπτου, που αμφισβήτησαν τη συγκεκριμένη διατύπωση.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας εκφράζει τα «πιο βαθιά του συλλυπητήρια» στις οικογένειες των θυμάτων και στην αμερικανική κυβέρνηση και επαναλαμβάνει ότι «η τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της αποτελεί μια από τις πιο σοβαρές απειλές για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια», καλώντας όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ να την «καταπολεμήσουν με όλα τα μέσα», σεβόμενα το διεθνές δίκαιο.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στο Ορλάντο, το οποίο προκάλεσε σοκ σε διεθνές επίπεδο.

Ο αναπληρωτής πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη Ντέιβιντ Πρέσμαν επέκρινε χθες Δευτέρα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης τον Οργανισμό ότι δεν κάνει αρκετά για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ΛΟΑΔ.

«Αν είμαστε όλοι ενωμένοι στην αγανάκτησή μας για τη δολοφονία τόσων πολλών -και είμαστε- ας ενωθούμε επίσης σε ό,τι αφορά τον βασικό συλλογισμό ότι πρέπει να προστατεύεται η αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως του ποιον αγαπούν και όχι μόνο στην καταδίκη των τρομοκρατών που τους σκοτώνουν», ανέφερε ο Πρέσμαν.

Η ομοφυλοφιλία είναι σήμερα έγκλημα σε 74 χώρες σε διεθνές επίπεδο, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη. Το ζήτημα των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων προκαλεί συχνά σφοδρές συγκρούσεις στον ΟΗΕ.

Σχετικά άρθρα