Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί ανατίναξαν οπλοστάσιο του ISIS στη Μοσούλη

Οι Αμερικανοί ανατίναξαν οπλοστάσιο του ISIS στη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Νινευή, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Τα πολεμικά αεροπλάνα του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ βομβάρδισαν την Κυριακή και κατέστρεψαν ολοσχερώς ένα οπλοστάσιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κοντά στην πόλη Μοσούλη, στο βορειοδυτικό Ιράκ.

Το οπλοστάσιο των τζιχαντιστών καταστράφηκε από δύο αεροπορικά χτυπήματα.

“Μετά τις επιδρομές, τεράστιες εκρήξεις συντάραξαν τις αποθήκες όπου φυλάσσονταν πολλά όπλα και μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών”, είπε ο μιντιακός ακτιβιστής Αμπντουλάχ Αλ Μάλα μιλώντας στο ARA News, και πρόσθεσε: “Το οπλοστάσιο καταστράφηκε πλήρως”.

“Τουλάχιστον 12 τζιχαντιστές που ήταν φρουροί στο οπλοστάσιο σκοτώθηκαν”, συμπλήρωσε ο Αλ Μάλα επικαλούμενος ως πηγή του αξιωματούχο των τρομοκρατών.

Τα συμμαχικά αεροπλάνα βομβάρδισαν επίσης και τις θέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο χωριό Χατζ Αλί, καταστρέφοντας δύο φορτηγά που έφεραν εκτοξευτές ρουκετών.

“Αμερικανικά μαχητικά χτύπησαν επίσης οχυρωματικές θέσεις των τζιχαντιστών στην πόλη Καγιάρα στο βορειοδυτικό Ιράκ, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας είκοσι τζιχαντιστές”, μετέδωσε ο μιντιακός ακτιβιστής Χαϊντάρ Αλ Χαλίντι.

Οι επιδρομές ήταν υποστηρικτικές στις συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων Πεσμεργκά και τζιχαντιστών στην πόλη Χαζίρ.

“Οι Πεσμεργκά κατάφεραν να αναγκάσουν το Ισλαμικό Κράτος σε υποχώρηση στο Χαζίρ και να απελευθερώσουν πολλά χωριά και φάρμες στην περιοχή”, είπε ο αξιωματικός των Πεσμεργκά Ιζαντίν Γουανκί μιλώντας στο ARA News.

Σχετικά άρθρα