Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία ψάχνει τα αντίποινα κατά της Γερμανίας

Η Τουρκία ψάχνει τα αντίποινα κατά της Γερμανίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενοκτονία Αρμενίων, Γερμανία, Μπούντεσταγκ (Γερμανική Βουλή), Τουρκία,

Η Τουρκία επεξεργάζεται μέτρα τα οποία ενδέχεται να λάβει ως απάντηση στην υιοθέτηση ψηφίσματος από το γερμανικό κοινοβούλιο που χαρακτηρίζει γενοκτονία τη σφαγή των Αρμενίων το 1915 από τις οθωμανικές δυνάμεις, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουρετίν Τσανικλί.

“Δεν είναι δυνατό να παραμείνουμε απαθείς σ’ αυτό”, δήλωσε ο Τσανικλί σε συνέντευξη Τύπου στη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

“Η εργασία για το αν είναι δυνατό να ανατρέψουμε αυτή την απόφαση και ποια μέτρα μπορούν να ληφθούν συνεχίζεται”, δήλωσε.

Στο μεταξύ στο Βερολίνο, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ δήλωσε πως το υπουργείο εξακολουθεί να εξετάζει την κατάσταση της ασφάλειας των τουρκικής καταγωγής γερμανών βουλευτών καθώς και το ενδεχόμενο να τους προειδοποιήσει να μην ταξιδεύουν στην Τουρκία.

Ο Σέφερ δήλωσε ότι τα 11 τουρκικής καταγωγής μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου και τα κόμματά τους θα ενημερωθούν σύντομα γραπτώς για την εκτίμηση του υπουργείου σχετικά με νέες εν δυνάμει απειλές για την ασφάλεια.

Οι βουλευτές δέχθηκαν απειλές μετά το ψήφισμα του γερμανικού κοινοβουλίου για την αρμενική γενοκτονία.

“Δεν υπάρχει ταξιδιωτική οδηγία”, δήλωσε ο Σέφερ, όταν ερωτήθηκε για ένα δημοσίευμα το Σάββατο στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

“Είναι σωστό ότι, δεδομένων των γεγονότων των λίγων τελευταίων ημερών, γίνονται και συνεχίζουν να γίνονται σκέψεις για τις πολιτικές και τις νομικές συνθήκες που υφίστανται στην Τουρκία … Αυτή η διαδικασία πρόκειται να ολοκληρωθεί σύντομα”.

Σχετικά άρθρα