Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η “χαρά” του Τραμπ έγινε το μακελειό του ISIS στο Ορλάντο

Η “χαρά” του Τραμπ έγινε το μακελειό του ISIS στο Ορλάντο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντόναλντ Τραμπ, Τζιχαντιστές,

Ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ σχολίασε επιθετικά την αιματηρή επίθεση στο κλαμπ του Ορλάντο, αποδίδοντάς την σε ισλαμιστή. Παράλληλα, κάλεσε τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να παραιτηθεί, αλλά και τη Χίλαρι Κλίντον να αποχωρήσει από την προεκλογική εκστρατεία.

Πέρα από την τραγική φύση των πραγματικών γεγονότων, ο Τραμπ προσπάθησε να οριοθετήσει την αιματηρή επίθεση στο πλαίσιο των επιδιώξεων της προεκλογικής του εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου.

Νωρίς χθες το πρωί, όταν τα πραγματικά γεγονότα για την επίθεση ήταν άγνωστα, έγραφε στο Twitter ότι επιβεβαιώθηκε για τις προειδοποιήσεις του σχετικά με την «ακραία ισλαμική τρομοκρατία».

Παράλληλα, ακύρωσε προγραμματισμένη για σήμερα το βράδυ προεκλογική του ομιλία στο Πόρτσμουθ του Νιου Χαμσάιρ, εξαιτίας των θλιβερών εξελίξεων, ενώ θα πραγματοποιήσει κανονικά την προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα ομιλία του, στο κολλέγιο St. Anselm.

Σε ανάρτησή του στο Twitter μερικές ώρες μετά την επίθεση έγραψε: «Θα εκτιμούσα τα συγχαρητήρια για την επιβεβαίωσή μου, αναφορικά με την ακραία ισλαμική τρομοκρατία, αλλά δε θέλω συγχαρητήρια. Θέλω σκληρότητα κι επαγρύπνιση».

Ο Τραμπ έχει αναγάγει την αντιμετώπιση τρομοκρατικών οργανώσεων όπως το Ισλαμικό Κράτος, σε ακρογωνιαίο λίθο της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ήταν μετά την αιματηρή επίθεση στο Σαν Μπερναντίνο στην Καλιφόρνια τον περασμένο Δεκέμβριο, με θύματα 14 ανθρώπους, όταν ο Τραμπ εξήγγειλε την προσωρινή απαγόρευση της εισόδου των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ. Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος επανέλαβε χθες την πρόταση του, μετά τις τραγικές εξελίξεις στο Ορλάντο. «Αυτό που συνέβη στο Ορλάντο, είναι μόνο η αρχή. Η ηγεσία μας είναι αδύναμη κι αναποτελεσματική. Το ανακοίνωσα και ζήτησα την απαγόρευση. Πρέπει να είναι μια σκληρή απάντηση», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Σε ανακοίνωσή του, αργά χθες το βράδυ, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος προχώρησε ακόμη περισσότερο, υπονοώντας ότι η επίθεση στο Ορλάντο είναι έργο ενός «ακραίου Ισλαμιστή τρομοκράτη».

Το Ισλαμικό Κράτος, που ελέγχει περιοχές στη Συρία και το Ιράκ, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, αλλά οι αξιωματούχοι των αμερικανικών αρχών ασφαλείας, δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για την άμεση διασύνδεση της αναφερόμενης τρομοκρατικής οργάνωσης με την επίθεση στο κλαμπ.

Ο δράστης Ομάρ Ματίν, είχε γεννηθεί στη Φλόριντα, ενώ σκοτώθηκε από τα πυρά των αστυνομικών. Ο 29χρονος κάλεσε το νούμερο αστυνομικής κλήσης στις ΗΠΑ (911) την Κυριακή το πρωί, για ν’ ανακοινώσει ότι υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος, δηλώνουν αξιωματούχοι των αρχών ασφαλείας.

Σχετικά άρθρα