Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρώην σύζυγος του μακελάρη του Ορλάντο: “Με έδερνε, ήταν ψυχικά ασταθής”

Πρώην σύζυγος του μακελάρη του Ορλάντο: “Με έδερνε, ήταν ψυχικά ασταθής”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ομάρ Ματίν, Ομοφυλόφιλοι, Τζιχαντιστές, Φλόριντα,

Η πρώην σύζυγος του 29χρονου αφγανικής καταγωγής Αμερικανού πολίτη, μακελάρη του Ορλάντο, μοναχόλυκου τζιχαντιστή Ομάρ Ματίν, δήλωσε ότι ήταν βίαιος και ψυχικά ασταθής και την έδερνε διαρκώς ενώ ήταν παντρεμένοι, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washinghton Post.

Η πρώην σύζυγος διηγήθηκε ότι γνώρισε τον Ομάρ Ματίν μέσω διαδικτύου πριν οκτώ χρόνια και αποφάσισε να μετακομίσει στη Φλόριντα και να τον παντρευτεί.

Αρχικά ο γάμος τους ήταν φυσιολογικός, λέει, αλλά στη συνέχεια έγινε βίαιος.

“Δεν ήταν ένα φυσιολογικό άτομο”, λέει η πρώην σύζυγος, η οποία ζήτησε να μην δημοσιευτεί το όνομά της επειδή φοβάται για την ασφάλεια της μετά το μακελειό στο γκέι κλαμπ με τους 50 νεκρούς και τους 53 τραυματίες [αναλυτικό ρεπορτάζ διαβάστε εδώ].

“Με έδερνε. Μπορεί να γυρνούσε στο σπίτι και να άρχισε να με δέρνει επειδή η μπουγάδα δεν είχε τελειώσει ή για κάτι τέτοιο”.

Η πρώην σύζυγος εξήγησε ότι η οικογένεια του Ομάρ Ματίν είναι από το Αφγανιστάν, αλλά εκείνος γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Αργότερα η οικογένειά του μετακόμισε στη Φλόριντα.

Η ίδια είπε πως όταν τον γνώρισε περνούσε δύσκολα και έτσι αποφάσισε να μετακομίσει στη Φλόριντα για να είναι μαζί του.

Παντρεύτηκαν τον Μάρτιο του 2009 και μετακόμισαν σε ένα διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων στο Φορτ Πιρς που ανήκε στην οικογένεια του μακελάρη.

“Έμοιαζε σαν ένας φυσιολογικός άνθρωπος”, λέει και προσθέτει πως όταν παντρεύτηκαν δεν ήταν ιδιαίτερα θρήσκος και συχνά πήγαινε στο γυμναστήριο.

Στους λίγους μήνες που έμειναν παντρεμένοι δεν είχε δείξει σημάδια ότι είχε προσηλυτιστεί στο εξτρεμιστικό Ισλάμ.

Επίσης από τότε είχε στην κατοχή του ένα μικρού διαμετρήματος πιστόλι.

“Ήταν πολύ κλειστό άτομο”, προσθέτει η πρώην σύζυγος.

Ο Ματίν εκτός από την άδεια οπλοφορίας που είχε για το πιστόλι, εργαζόταν και ως σεκιουριτάς για την εταιρεία G4S και το πόστο του ήταν σε αναμορφωτήριο. Στην Αμερική υπάρχουν φυλακές και αναμορφωτήρια που ανήκουν σε ιδιωτικές εταιρείες.

Η πρώην σύζυγος χώρισε ύστερα από παρέμβαση των γονιών της.

Όταν έμαθαν ότι ο Ομάρ Ματίν την έδερνε και την κακομεταχειριζόταν, πήγαν στο Φορτ Πιρς, στην κυριολεξία την τράβηξαν μέσα από το σπίτι αφήνοντας όλα τα πράγματά της πίσω.

Η ίδια λέει ότι από τότε δεν είχε ποτέ ξανά καμία επαφή μαζί του, αν και εκείνος έκανε προσπάθειες να τη βρει.

“Οι γονείς μου με έσωσαν στην κυριολεξία, μου έσωσαν τη ζωή”, λέει.

Το διαζύγιό τους εκδόθηκε επίσημα το 2011.

Μετά τον χωρισμό ο Ομάρ Ματίν το έριξε σταδιακά στη θρησκεία, λέει ένας φίλος του, ο οποίος επίσης ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το όνομά του.

Μάλιστα πριν μερικά χρόνια πήγε και στη Μέκκα, στη Σαουδική Αραβία, για προσκύνημα.

“Ήταν πολύ θρησκευόμενος”, διαβεβαιώνει ο φίλος του.

Το όνειρο του Ματίν ήταν να γίνει αστυνομικός αλλά δεν τα κατάφερε. Για αυτό και κατέληξε σεκιουριτάς.

Ο φίλος του λέει ότι μίλησαν πριν τρεις εβδομάδες. Δεν του έδειξε ότι σχεδίαζε κάτι τέτοιο. “Εάν ο Ομάρ είχε συμπάθειες για το Ισλαμικό Κράτος ή άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, τις κρατούσε για τον εαυτό του”.

“Ποτέ δεν μιλούσε για αυτά τα θέματα”, λέει ο φίλος του.

Ο Νταρτέβιους Πάρκερ, γείτονας του Ματίν, είπε ότι ο μακελάρης είχε έναν γιο τριών ετών. Ο ίδιος είχε δει και μια γυναίκα να ζει μαζί με τον Ματίν και το αγόρι. Ο Πάρκερ δεν της είχε μιλήσει ποτέ και εκείνη δεν φορούσε ισλαμιστικά ρούχα.

Ο Ματίν συζούσε με τη 30χρονη Νουρ Ζαχί Σαλμάν. Η ίδια είχε ένα προφίλ στο Facebook με το όνομα Νουρ Ζαχί. Εκεί είχε αναρτήσει φωτογραφίες με την ίδια, τον Ματίν και ένα μικρό αγόρι, προφανώς ο γιος του. Η Washinghton Post γράφει ότι κατάφεραν να βρουν στο τηλέφωνο τη μητέρα της Σαλμάν, αλλά αρνήθηκε να κάνει το οποιοδήποτε σχόλιο.

noor_zahi Η Νουρ Ζαχί Σαλμάν, η σύντροφος του Ομάρ Ματίν, ποζάρει μαζί του και ανάμεσα είναι ο γιος τους. Μια ευτυχισμένη φυσιολογική οικογένεια. Κι όμως… Ο Ομάρ Ματίν έγινε μοναχόλυκος του ISIS και μέσα στο Ραμαζάνι σκότωσε σε γκέι κλαμπ στη Φλόριντα 50 ανθρώπους και τραυμάτισε 53.

Ο Ομάρ Ματίν πήγαινε συχνά στο Ισλαμικό Κέντρο (τζαμί) που λειτουργεί στο Φορτ Πιρς στη Φλόριντα και μάλιστα ήταν εκεί δύο ημέρες πριν το μακελειό, δήλωσε ο ιμάμης Σαφίκ Ραχμάν.

Ο ιμάμης διεκρίνησε ότι δεν γνώριζε καλά τον Ματίν, αν και ο Ματίν πήγαινε συχνά εκεί για πολλά χρόνια.

Ο Ματίν προσευχόταν μαζί με τον πατέρα του και τον γιο του και επίσης οι τρεις αδελφές του Ματίν είναι ενεργές εθελόντριες στο τζαμί, το οποίο έχει περίπου 150 πιστούς.

“Ήταν ο πιο ήσυχος τύπος. Ποτέ δεν μιλούσε σε κανέναν”, λέει ο Ραχμάν. “Θα ερχόταν, θα προσευχόταν και θα έφευγε. Δεν υπήρχε καμία υποψία ότι θα έκανε κάτι βίαιο”. Επίσης, πάλι διευκρίνησε, ότι ο Ματίν δεν του ζήτησε ποτέ πνευματική καθοδήγηση.

Σχετικά άρθρα