Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρωτοφανής σφαγή ομοφυλόφιλων στο όνομα του Αλλάχ – Σοκαρισμένες οι ΗΠΑ

Πρωτοφανής σφαγή ομοφυλόφιλων στο όνομα του Αλλάχ – Σοκαρισμένες οι ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ομάρ Ματίν, Ομοφυλόφιλοι, Τζιχαντιστές, Φλόριντα,

Γεννημένος στις ΗΠΑ και Αμερικανός υπήκοος ήταν ο αφγανικής καταγωγής 29χρονος μοναχόλυκος τζιχαντιστής Ομάρ Ματίν (Omar Mateen), που ευθύνεται για τη σφαγή 50 ανθρώπων σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης ομοφυλόφιλων (γκέι κλαμπ) στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Σοκαρισμένες και οι ίδιες οι αμερικανικές Αρχές, μιλάνε για το μεγαλύτερο μακελειό από το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο τζιχαντιστής Ομάρ Ματίν τηλεφώνησε στο 911 (στην Άμεσο Δράση), την ώρα της επίθεσης, και δήλωσε ότι είναι πιστός στο Ισλαμικό Κράτος.

Ο Ματέν οπλισμένος με ένα επιθετικό τυφέκιο και ένα πιστόλι εισήλθε στο νυχτερινό κέντρο Pulse περίπου στις 02.00 π.μ. και άρχισε να πυροβολεί, σκοτώνοντας 50 ανθρώπους και τραυματίζοντας τουλάχιστον 53.

Στη συνέχεια ξεκίνησε μια περίεργη ομηρεία τριών ωρών, κρατούσε 30 θαμώνες, που έληξε με έφοδο της Αστυνομίας με τεθωρακισμένο όχημα μέσα στο κτίριο, κατά την οποία σκοτώθηκε ο Ματίν.

Πριν πέσει νεκρός από τα αστυνομικά πυρά έριξε κι εκείνος κατά των αστυνομικών. Μια σφαίρα του τζιχαντιστή βρήκε έναν αστυνομικό στο κεφάλι, αλλά τον έσωσε το κράνος του.

kranos Το κράνος του αστυνομικού που χτυπήθηκε από τη σφαίρα του τζιχαντιστή.

“Φαίνεται ότι ήταν οργανωμένος και καλά προετοιμασμένος”, δήλωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας του Ορλάντο Τζον Μίνα. Οι Αρχές δεν έχουν εντοπίσει συνεργούς του.

Πριν αναλάβει και επίσημα την ευθύνη της σφαγής το Ισλαμικό Κράτος, μέσω του τζιχαντιστικού “ειδησεογραφικού πρακτορείου” Amaq, οι τζιχαντιστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν αρχίσει τους πανηγυρισμούς.

Πανηγυρισμούς που τους χρειάζονται τώρα περισσότερο από ποτέ για να διασώσουν λίγο από το καταρρακωμένο ηθικό τους. Μην λησμονούμε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να πέσει η Φαλούτζα στον ιρακινό στρατό και η Μανμπίτζ στους Κούρδους της Συρίας.

Υπενθυμίζουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος είχε ζητήσει από μοναχόλυκους τζιχαντιστές να εξαπολύσουν επιθέσεις στη Δύση τις ημέρες του Ραμαζανιού, υποσχόμενο καλύτερες θέσεις στον Παράδεισο για όσους χτυπήσουν αυτές τις ημέρες [διαβάστε εδώ: Το Ισλαμικό Κράτος καλεί σε σφαγές στη Δύση μέσα στο Ραμαζάνι].

orlando_attack Βουτηγμένες στα αίματα νεαρές γυναίκες, θαμώνες του κλαμπ, μόλις έχουν σωθεί από το μακελειό.

Άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στο γκέι κλαμπ την ώρα της σφαγής περιγράφουν ότι επικράτησε ένα σκηνικό απόλυτου πανικού και ασυνεννοησίας, με τη μουσική να παίζει στη διαπασών και να επικρατεί απόλυτο σκοτάδι που κανείς δεν έβλεπε τι γινόταν.

Ο Κρίστοφερ Χάνσεν, ένας από τους θαμώνες, είπε ότι εκεί που έπινε το ποτό του στο μπαρ, γύρω στις 02.00 π.μ., είδε ξαφνικά “σώματα να πέφτουν” και άκουσε πυροβολισμούς “τον έναν πίσω από τον άλλον”.

Οι πυροβολισμοί κράτησαν πολλή ώρα, όση τη διάρκεια ενός τραγουδιού. Περιγράφει δηλαδή ένα μακελειό που κρατούσε για κάποια λεπτά.

Ο Ρικάρντο Νέγκρον Αλμοντοβάρ, που κατάφερε και διέφυγε από το γκέι κλαμπ, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook:

“Οι άνθρωποι που ήταν στην πίστα και στον μπαρ έπεσαν κάτω και μερικοί από εμάς, που ήμασταν κοντά στο μπαρ και στην πίσω έξοδο, καταφέραμε να φύγουμε και να τρέξουμε μακριά”.

Ο πατέρας του τζιχαντιστή, Μιρ Σεντίκ, μιλώντας στο NBC είπε ότι ο γιος του είχε εξαγριωθεί όταν είδε δύο άνδρες να φιλιούνται στο Μαϊάμι πριν μερικούς μήνες.

“Η πράξη του δεν έχει καμία σχέση με τη θρησκεία”, είπε ο πατέρας. “Απολογούμαστε για ό,τι συνέβη. Δεν γνωρίζαμε τίποτα από όσα ήθελε να πράξει. Είμαστε και εμείς σοκαρισμένοι όπως και ολόκληρη η χώρα”.

Την ώρα της επίθεσης του Ομάρ Ματίν υπήρχαν περίπου 320 άτομα που διασκέδαζαν μέσα στο νυχτερινό κέντρο.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε επίσημα την ευθύνη της σφαγής

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το λουτρό αίματος στο γκέι κλαμπ του Ορλάντο.

Το τζιχαντιστικό «πρακτορείο ειδήσεων» Amaq News, που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσε ότι η τζιχαντιστική οργάνωση είναι υπεύθυνη για το χτύπημα.

«Η ένοπλη επίθεση εναντίον ενός νυχτερινού κέντρου ομοφυλοφίλων στην πόλη του Ορλάντο στην πολιτεία Φλόριντα των ΗΠΑ και η οποία προκάλεσε τον θάνατο ή τον τραυματισμό περισσότερων από 100 ανθρώπων διαπράχθηκε από έναν μαχητή του Ισλαμικού Κράτους» επισημαίνεται στο Amaq.

FOX NEWS: Ήταν γνωστός στις Αρχές

Το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, επικαλούμενο πηγές που δεν κατονόμασε, μετέδωσε ότι ο Ματίν ήταν γνωστός στο FBI από το 2013.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών είχε ανοίξει φάκελο για τον Ομάρ Ματίν.

Σύμφωνα με αμερικανικά δίκτυα, ο δράστης Ομάρ Ματίν, είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο 3 ετών.

Δηλώσεις Μπαράκ Ομπάμα

Για μια πράξη τρομοκρατική που υποδηλώνει μίσος έκανε λόγο ο Μπάρακ Ομπάμα κατά την διάρκεια των δηλώσεών του σχετικά με το περιστατικό στο Ορλάντο που συγκλόνισε τις ΗΠΑ.

Το περιστατικό αποτελεί το χειρότερο μακελειό στην ιστορία των ΗΠΑ είπε ο Ομπάμα.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους επισήμανε ότι «καμία τρομοκρατική ενέργεια, (καμία ενέργεια) μίσους δεν μπορεί να αλλάξει αυτό που είμαστε» σε μια σύντομη ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο.

Στην ομιλία του ο Ομπάμα λέει ότι για ακόμα μία φορά «τίθεται επί τάπητος το θέμα της οπλοκατοχής στη χώρα».

Τέλος, έκανε λόγο για μια θλιβερή ημέρα για την κοινότητα των ΛΟΑΔ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι και Διεμφυλικοί) και υπογράμμισε ότι η επίθεση εναντίον οποιουδήποτε Αμερικανού είναι επίθεση εναντίον όλων των Αμερικανών πολιτών.

Ιμάμης στο Ορλάντο: “Οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να πεθάνουν”

Εν τω μεταξύ αίσθηση έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο ένα βίντεο που έχει αναρτηθεί από τις 6 Απριλίου 2016, στο οποίο ένας ιμάμης εμφανίζεται να κηρύττει σε τζαμί του Ορλάντο και να προτρέπει τους μουσουλμάνους πιστούς να σκοτώσουν ομοφυλόφιλους:

Σύζυγος τζιχαντιστή: Ήταν βίαιος, ασταθής και με χτυπούσε

Η πρώην σύζυγος του τζιχαντιστή μοναχόλυκου Ομάρ Ματίν δήλωσε στα τοπικά Μέσα ότι ο 29χρονος ήταν βίαιος και ψυχικά ασταθής.

Εξομολογήθηκε δημοσίως ότι την έδερνε συνεχώς από την ημέρα που τον παντρεύτηκε.

Όπως είπε, ο γάμος τους αρχικά ήταν φυσιολογικός, αλλά με τον καιρό ο 29χρονος έγινε επιθετικός.

Δείτε σε βίντεο με ελληνικούς υποτίτλους από την ΕΡΤ μαρτυρίες ανθρώπων που ήταν μέσα στο κλαμπ την ώρα της επίθεσης:

Υποστηρικτής των Ταλιμπάν ο πατέρας του μακελάρη

Ο πατέρας του μοναχόλυκου τζιχαντιστή Ομάρ Ματίν, του δράστη του πολύνεκρου μακελειού σε γκέι κλαμπ του Ορλάντο της Φλόριντα (50 νεκροί και 53 τραυματίες), είναι ένας Αφγανός με ισχυρές πολιτικές απόψεις, μεταξύ των οποίων και η υποστήριξη των τζιχαντιστών Ταλιμπάν, γράφει η Washington Post.

Σε ένα βίντεο που είχε αναρτήσει ο πατέρας του δράστη το Σάββατο, λίγες ώρες πριν το μακελειό που προκάλεσε ο γιος του, φαίνεται να εμφανίζει τον εαυτό του ως… Πρόεδρο του Αφγανιστάν.

Ο Σεντίκ Ματίν (Seddique Mateen), που αναφέρεται στον αμερικανικό Τύπο ως Μιρ Σεντίκ, παρουσιάζει την εκπομπή “Ντουράντ Τζίργκα Σόου” (Durand Jirga Show) σε ένα κανάλι που ονομάζεται Payam-e-Afghan και εκπέμπει από την Καλιφόρνια.

Σε αυτή την εκπομπή ο πατέρας του μακελάρη μιλά στη γλώσσα Νταρί για μια ποικιλία πολιτικών θεμάτων.

Στο προσωπικό κανάλι που έχει δημιουργήσει με το όνομά του στο YouTube, συνεχίζει η Washington Post, ο Σεντίκ Ματίν έχει ανεβάσει δεκάδες βίντεο του, επίσης έχει δημοσιευμένο ένα τηλέφωνο και μια ταχυδρομική θυρίδα που σχετίζονται με την κατοικία του στη Φλόριντα. Ο Σεντίκ Ματίν, ο πατέρας του τζιχαντιστή, είναι ιδιοκτήτης και μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης με το όνομα Durand Jirga, που επίσης έχει την έδρα της στη Φλόριντα.

mateen_father Ο Σεντίκ Ματίν, πατέρας του μακελάρη, στην εκπομπή του.

Σε ένα από τα βίντεο που έχει αναρτήσει ο πατέρας Ματίν εκφράζει την ευγνωμοσύνη του στους Ταλιμπάν, ενώ καταγγέλλει την πακιστανική κυβέρνηση.

“Τα αδέλφια μας στο Γαζιριστάν, τα αδέλφια μας οι πολεμιστές στο κίνημα των Ταλιμπάν και οι Αφγανοί Ταλιμπάν σηκώνονται ψηλά”. “Δοξασμένος ο Αλλάχ, το ζήτημα της Γραμμής Ντουράντ σύντομα θα επιλυθεί”.

Το “ζήτημα της Γραμμής Ντουράντ” έχει την ιστορική του σημασία ιδιαίτερα για όσους ανήκουν στο έθνος των Παστούν, τον οποίων η πατρίδα διαμοιράστηκε μεταξύ του Αφγανιστάν και του Πακιστάν.

Η “γραμμή Ντουράντ” είναι το σύνορο μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν που χώρισε τους Παστούν στη μέση, σε Αφγανιστάν και Πακιστάν.

Δίχως να έχει γίνει ξεκάθαρο εάν οι Ματίν είναι εθνικά Παστούν, οι Αφγανοί Ταλιμπάν ανήκουν στην πλειονότητά τους στο έθνος των Παστούν.

Η “γραμμή Ντουράντ” ονομάστηκε έτσι από τον σερ Μόρτιμερ Ντουράντ, Βρετανό διπλωμάτη και δημόσιο υπάλληλο, ο οποίος το 1893 τη συμφώνησε με τον Αμπντούρ Ραχμάν Χαν, τον τότε ηγεμόνα του Αφγανιστάν. Για μια ακόμη φορά βλέπουμε με πόση μεγάλη επιτυχία τραβούσαν σύνορα στους χάρτες οι Άγγλοι (τα ζούμε και στη Συρία εξάλλου).

Οι Παστούν, λοιπόν, είναι ένα ακόμα έθνος που δεν υπάρχει στον χάρτη, χάρη στα σύνορα που τραβούσαν οι Βρετανοί αποικιοκράτες, και οι Ταλιμπάν πέρα από τη δεισιδαιμονία και θεοκρατία που τους διακρίνει, αποτελούν και το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα των Παστούν.

Λίγες ώρες πριν το μακελειό στο Ορλάντο, ο Σεντίκ Ματίν, ο πατέρας του μακελάρη, είχε αναρτήσει ένα βίντεο σε μια σελίδα στο Facebook που ονομάζεται “Προσωρινή Κυβέρνηση του Αφγανιστάν – Σεντίκ Ματίν” (Provisional Government of Afghanistan — Seddique Mateen), στην οποία φαίνεται ότι παριστάνει τον Πρόεδρο του Αφγανιστάν και δίνει εντολές να συλληφθούν μια σειρά από Αφγανοί πολιτικοί.

“Διατάζω τον εθνικό στρατό, την εθνική αστυνομία, και την υπηρεσία πληροφοριών να φυλακίσουν άμεσα τους Καρζάι, Ασράφ Γκανί, Ζαλμάι Χαλινλζάντ, Ατμάρ και Σαγιάφ. Είναι εχθροί του λαού και της πατρίδας”, λέει ενώ είναι ντυμένος με στολή παραλλαγής.

Σε ένα άλλο βίντεο του πατέρα Ματίν στο YouTube τον βλέπουμε να βάζει υποψηφιότητα για την αφγανική προεδρία, αλλά ο χρόνος ανάρτησης είναι περίεργος διότι είναι μετά τις προεδρικές εκλογές που έγιναν στο Αφγανιστάν.

Την Κυριακή μιλώντας στο NBC, μετά το μακελειό στο γκέι μπαρ, ο πατέρας Ματίν είπε ότι η πράξη του γιου του δεν έχει καμία σχέση με τη θρησκεία, αλλά το έκανε διότι εξοργίστηκε επειδή είδε δύο άνδρες να φιλιούνται στο Μαϊάμι πριν μερικούς μήνες. Διευκρίνισε ότι ο γιος του είχε εξαγριωθεί επειδή το φιλί δόθηκε μπροστά στα μάτια του μικρού γιου του.

Η Washington Post διευκρινίζει ότι προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία με τον πατέρα Ματίν αλλά κατέστη αδύνατο γιατί είχε κλειστό το κινητό του.

Σχετικά άρθρα