Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πιστός στο ISIS δήλωνε o μακελάρης- «μοναχικός λύκος» του Ορλάντο (βίντεο)

Πιστός στο ISIS δήλωνε o μακελάρης- «μοναχικός λύκος» του Ορλάντο (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ομάρ Ματίν, Ομοφυλόφιλοι, Τζιχαντιστές, Φλόριντα,

Πιστός στο ISIS δήλωνε o μακελάρης του Ορλάντο. Ο Ομάρ Ματίν από την Φλόριντα που ευθύνεται για τη δολοφονία 50 ανθρώπων σε γκέι κλαμπ στο Ορλάντο, τηλεφώνησε στην αστυνομία πριν από το μακελειό και δήλωσε πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News, στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Σε μια ανάρτηση στον ιστότοπό του, το MSNBC επισήμανε ότι ο Ματίν δήλωσε πίστη στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Την ίδια ώρα, το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, επικαλούμενο πηγές που δεν κατονόμασε, μετέδωσε ότι ο Ματίν ήταν γνωστός στο FBI από το 2013. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών είχε ανοίξει φάκελο για τον Ομάρ Ματίν.

Tο μακελειό στο Ορλάντο των ΗΠΑ είναι «ξεκάθαρα μια τρομοκρατική ενέργεια», όπως διαβεβαίωσε νωρίτερα ο κυβερνήτης της Πολιτείας Ρικ Σκοτ. «Όταν κάποιος εισβάλει κατ’ αυτόν τον τρόπο και αρχίζει να πυροβολεί και σκοτώνει τόσους ανθρώπους και τραυματίζει τόσους άλλους, πρόκειται ξεκάθαρα για μια τρομοκρατική ενέργεια» επεσήμανε στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε.

«Σήμερα η κοινότητά μας κατέστη μάρτυρας και βίωσε ένα πολύ φρικιαστικό έγκλημα» τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Μπάντι Ντάιερ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Orlando Sentinel, περίπου 230 άνθρωποι βρίσκονταν στο κλαμπ όταν ο Ομάρ Ματίν, εισέβαλε κρατώντας τους ομήρους το διάστημα μεταξύ 2.00 το πρωί και 5.00 το πρωί τοπική ώρα. Οι δυνάμεις SWAT εισέβαλαν στις 5.00 και αντήλλαξαν πυρά μαζί του. Άνθρωποι που πρόλαβαν να κρυφτούν στις τουαλέτες τηλεφώνησαν στην αστυνομία κατά τη διάρκεια του μακελειού.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τουλάχιστον 40 πυροβολισμοί έπεσαν στο κλαμπ.

Ο αστυνομικός διευθυντής συνεχάρη τους άνδρες του, καθώς διέσωσαν 30 ομήρους από το νυχτερινό κέντρο, το οποίο βρισκόταν.

Αστυνομικοί κάνουν λόγο για έναν «μοναχικό λύκο». Ο φερόμενος δράστης είχε μαζί του ένα αυτόματο τουφέκι, ένα περίστροφο και ενδεχομένως είχε στην κατοχή του έναν εκρηκτικό «μηχανισμό».

Σύμφωνα με τις αρχές το μακελειό στο νυχτερινό κέντρο δεν έχει σχέση με τους πυροβολισμούς που έπεσαν στο εσωτερικό του θεάτρου The Plaza Live στο Ορλάντο, όπου ένας άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε την πρώην τραγουδίστρια του σόου “The Voice” Κριστίνα Γκρίμι.

Τι δήλωσε ο πατέρας του μακελάρη

O Ομάρ Ματίν, ο άνθρωπος που άνοιξε πυρ σε ένα γκέι κλαμπ στη Φλόριντα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 50 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους, είχε εξοργιστεί βλέποντας δύο άνδρες να φιλιούνται στο κέντρο του Μαϊάμι.

Αυτό δήλωσε ο πατέρας του θύτη, μιλώντας στο δίκτυο NBC News.

Ο πατέρας του, Ομάρ Ματίν, ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του γιου του και είπε ότι ήταν σε κατάσταση σοκ. «Ζητούμε συγγνώμη σε όλους. Λυπάμαι πολύ. Έχασα ένα γιο. Κάποιοι άλλοι έχασαν τους γιους τους. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι η οικογένειά μου» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με αμερικανικά δίκτυα, ο δράστης Ομάρ Ματίν, είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο 3 ετών.

Δηλώσεις Μπαράκ Ομπάμα

Για μια πράξη τρομοκρατική που υποδηλώνει μίσος έκανε λόγο ο Μπάρακ Ομπάμα κατά την διάρκεια των δηλώσεών του σχετικά με το περιστατικό στο Ορλάντο που συγκλόνισε τις ΗΠΑ.

Το περιστατικό αποτελεί το χειρότερο μακελειό στην ιστορία των ΗΠΑ είπε ο Ομπάμα ο οποίος τόνισε ότι «η τρομοκρατία βρίσκεται ως πιθανότητα στο τραπέζι».

«Δεν είναι ξεκάθαρο αν υπάρχει σύνδεση με το Ισλαμικό Κράτος ή με κάποια άλλη τρομοκρατική οργάνωση. Το FBI όμως εξετάζει το γεγονός σαν να πρόκειται για τομοκρατική επίθεση», τόνισε.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους επισήμανε ότι «καμία τρομοκρατική ενέργεια, (καμία ενέργεια) μίσους δεν μπορεί να αλλάξει αυτό που είμαστε» σε μια σύντομη ανακοίνωση από τον Λευκό Οίκο.

Στην ομιλία του ο Ομπάμα λέει ότι για ακόμα μία φορά «τίθεται επί τάπητος το θέμα της οπλοκατοχής στη χώρα».

Τέλος, έκανε λόγο για μια θλιβερή ημέρα για την κοινότητα των ΛΟΑΔ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι και Διεμφυλικοί) και υπογράμμισε ότι η επίθεση εναντίον οποιουδήποτε Αμερικανού είναι επίθεση εναντίον όλων των Αμερικανών πολιτών.

Σχετικά άρθρα