Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ινδοί κυνηγούν την Κάρεν – τη διαδικτυακή στρατολόγο του ISIS

Οι Ινδοί κυνηγούν την Κάρεν – τη διαδικτυακή στρατολόγο του ISIS
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Διαδίκτυο, Ινδία ή Μπάρατ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές,

Στα ίχνη της Κάρεν Αΐσα Χάμιντον από τις Φιλιππίνες, της γυναίκας διαδικτυακής στρατολόγου της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, βρίσκονται οι υπηρεσίες πληροφοριών της Ινδίας.

Η Κάρεν Αΐσα Χάμιντον θεωρείται υπεύθυνη για τη στρατολόγηση στον ισλαμιστικό εξτρεμισμό πολλών νεαρών Ινδών και πιθανώς να είναι εκείνη που κανόνισε σε αρκετούς να ταξιδέψουν στα εδάφη που κατέχουν οι τζιχαντιστές.

Η Εθνική Υπηρεσία Ερευνών (ΝΙΑ) της Ινδίας απευθύνθηκε επισήμως στην κυβέρνηση των Φιλιππίνων ζητώντας λεπτομέρειες και στοιχεία για την Κάρεν Αΐσα Χάμιντον, η οποία βρισκόταν σε επαφή με τους πρόσφατα συλληφθέντες Ινδούς τζιχαντιστές Μοχάμεντ Σιρατζουντίν και Μοχάμεντ Νάσερ.

Οι ινδικές Αρχές έδωσαν στις φιλιππινέζικες τη διεύθυνσή της στο χωριό Ντιέγκο Σιλάνγκ, στην πόλη Ταγκουίγκ, στην ευρύτερη περιοχή της Μανίλας, όπως και τους τηλεφωνικούς αριθμούς που χρησιμοποιεί.

Η συγκεκριμένη στρατολόγος επηρέασε υπέρ του Ισλαμικού Κράτους πολλούς χρήστες του διαδικτύου χρησιμοποιώντας το Facebook, τα κανάλια του Telegram και τις ομάδες του WhatsApp, βρίσκοντας υποστηρικτές της οργάνωσης σε ΗΠΑ, Βρετανία, Ινδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αργεντινή, Αυστραλία, Μπαγκλαντές, Ινδία κ.α.

Η ίδια ήταν διαχειρίστρια του γκρουπ IslamQ&A, όπου μέλη του Ισλαμικού Κράτους συζητούσαν για την ιδεολογία του “χαλιφάτου”, αντάλλασσαν τζιχαντιστικό υλικό και εξέφραζαν την επιθυμία τους να ταξιδέψουν στη Μέση Ανατολή. Σε αυτό το γκρουπ συμμετείχαν και πολλοί Ινδοί.

Σχετικά άρθρα