Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δραματική έκκληση από το Σλοβιάντσκ: “Ρωσία δώσε μας όπλα να πολεμήσουμε τους φασίστες”

Δραματική έκκληση από το Σλοβιάντσκ: “Ρωσία δώσε μας όπλα να πολεμήσουμε τους φασίστες”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άρσεν Αβάκοφ, Ουκρανία, Σλοβιάντσκ,

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές του Σλoβιάντσκ κάλεσαν σήμερα τη Ρωσία να τους εφοδιάσει με όπλα και απείλησαν να σκοτώσουν τον υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας, που μόλις είχε ανακοινώσει ότι θα επισκεφθεί τις περιοχές.

«Στη ρωσική κυβέρνηση του Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς (Πούτιν) (…) εμείς ζητάμε βοήθεια. Εάν δε μπορείτε να στείλετε δυνάμεις διατήρησης της ειρήνης, στείλτε μας όπλα» δήλωσε ενώπιον των δημοσιογράφων ο Βιάτσεσλαβ Πονομάρεφ, ο αυτοανακηρυθείς δήμαρχος της πόλης.

Λίγες ώρες νωρίτερα είχε ζητήσει από το Ρώσο πρόεδρο την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων προκειμένου να «υπερασπιστούν τον ειρηνικό πληθυσμό» που είναι αντιμέτωπος με τις ουκρανικές ναζιστικές δυνάμεις.

«Μέχρι αυτή τη στιγμή, η Ρωσία δεν έχει απαντήσει» σε αυτήν την έκκληση, εξήγησε έπειτα ο ίδιος.

«Έχουμε ανάγκη από όπλα, δεν έχουμε αρκετά», καθώς «εκείνοι (ο ουκρανικός στρατός) έχουν μαχητικά και τεθωρακισμένα» εξήγησε ο Πονομάρεφ, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι δεν έχει «καμια απευθείας επαφή» με τη Μόσχα.

Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο για την επίσκεψη στην ανατολική Ουκρανία του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών, Άρσέν Αβάκοφ, απάντησε ξερά: «Εάν εκείνος έρθει (στο Σλοβιάντσκ), θα τον πυροβολήσω εγώ ο ίδιος (…) δεν θα σφίξω το χέρι του (…)

Ο Αβάκοφ επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα επισκεφθεί τις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας για να επιθεωρήσει της μονάδες της Εθνοφρουράς που έχουν αναπτυχθεί ως απάντηση στην εξέγερση των αυτονομιστών.

Σχετικά άρθρα