Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Πούτιν, σώσε μας από τους φασίστες της Ουκρανίας!”

“Πούτιν, σώσε μας από τους φασίστες της Ουκρανίας!”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βλάντιμιρ Πούτιν, Δεξιός Τομέας, Ουκρανία, Σλοβιάντσκ,

Ο φιλορώσος δήμαρχος της πόλης Σλοβιάντσκ, η οποία αποτελεί προπύργιο των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, ζήτησε σήμερα από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να αποστείλει δυνάμεις διατήρησης της ειρήνης στην πόλη του, όπου μετά από μάχη σκοτώθηκαν την Κυριακή της Αναστάσεως δύο άνθρωποι.

“Σας ζητούμε να εξετάσετε το ταχύτερο δυνατό την αποστολή δυνάμεων διατήρησης της ειρήνης για να υπερασπιστούν τον πληθυσμό από τους φασίστες”, δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός, ο Βιάτσεσλαβ Πονομαριόφ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Σλοβιάντσκ.

Σύμφωνα με τον Πονομαριόφ, ο τοπικός πληθυσμός απειλείται από την ουκρανική ναζιστική οργάνωση Δεξιός Τομέας, την οποία κατηγόρησε ότι ευθύνεται για την φονική ανταλλαγή πυροβολισμών που σημειώθηκε την Κυριακή κοντά στην πόλη.

Ο Πονομαριόφ επέβαλε επίσης απαγόρευση κυκλοφορίας. “Η απαγόρευση της κυκλοφορίας τίθεται σε ισχύ σήμερα. Από τα μεσάνυχτα ως τις 6:00 το πρωί απαγορεύεται να κυκλοφορεί κάποιος στους δρόμους”, σημείωσε κατά την συνέντευξη αυτή Τύπου που παραχώρησε.

Περιγράφοντας το περιστατικό με την ανταλλαγή πυροβολισμών, ένοπλοι αυτονομιστές του Σλοβιάντσκ δήλωσαν στο Ρόιτερς ότι μια αυτοκινητοπομπή τεσσάρων οχημάτων πλησίασε το οδόφραγμα που έχουν στήσει κοντά στην πόλη γύρω στη 01:00 ώρα Ελλάδος το πρωί και αυτοί που επέβαιναν άνοιξαν πυρ εναντίον τους. “Είχαμε τρεις νεκρούς και τέσσερις τραυματίες”, είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ένας από τους αυτονομιστές, ο οποίος κατονομάστηκε μόνον ως Βλαντίμιρ, μιλώντας από το οδόφραγμα αυτό, στο οποίο βρισκόντουσαν δύο καμένα τζιπ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι αυτονομιστές απάντησαν στα πυρά και σκότωσαν δύο από τους επιτιθέμενους, οι οποίοι ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο, μέλη του ναζιστικού Δεξιού Τομέα.

Ο εικονολήπτης του Ρόιτερς που βρισκόταν εκεί δήλωσε παράλληλα ότι είδε τις σορούς δύο ανθρώπων, οι οποίες είχαν φορτωθεί σε ένα φορτηγό.

Τοπικός αξιωματούχος είχε δηλώσει νωρίτερα ότι τέσσερις άνθρωποι -τρεις φιλορώσοι αυτονομιστές και ένας επιτιθέμενος που δεν έχει αναγνωριστεί ακόμη- έχασαν την ζωή τους, ενώ το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών είχε ανακοινώσει από την πλευρά του ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις τραυματίστηκαν στην ανταλλαγή πυροβολισμών και είχε προσθέσει ότι η αστυνομία προσπαθεί να βρει περισσότερα στοιχεία για το τι συνέβη.

Αντιδρώντας, η Ρωσία εξέφρασε την αγανάκτησή της για την επίθεση αυτή, την οποία καταδίκασε, χαρακτηρίζοντάς την “μια πρόκληση” των φανατικών εθνικιστών της Ουκρανίας και επέρριψε την ευθύνη στον Δεξιό Τομέα.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών υπογράμμισε επίσης σε ανακοίνωσή του ότι “η κατάπαυση του πυρός για το Πάσχα παραβιάστηκε” και ότι “η πρόκληση αυτή (…) δείχνει την έλλειψη θέλησης από την πλευρά των αρχών του Κιέβου να κυριαρχήσουν και να αφοπλίσουν τους εθνικιστές και τους εξτρεμιστές”.

Σχετικά άρθρα