Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αμερικανοί κατέστρεψαν πετρελαϊκή εγκατάσταση του ISIS στη Συρία

Οι Αμερικανοί κατέστρεψαν πετρελαϊκή εγκατάσταση του ISIS στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ντέιρ αλ Ζουρ, Πετρέλαιο, Συρία, Τζιχαντιστές,

Πολεμικά Αεροπλάνα του Διεθνούς Συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ βομβάρδισαν το Σάββατο μια πετρελαϊκή εγκατάσταση που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος στην ανατολική Συρία.

Τα συμμαχικά τζετ εξαπέλυσαν μια σειρά από αεροπορικές επιδρομές σε στόχους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κοντά στην πόλη Αμπού Καμάλ, στην ανατολική επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ.

“Οι επιδρομές στόχευσαν 11 οχυρωματικές θέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και μια πετρελαϊκή εγκατάσταση στα περίχωρα της Αμπού Καμάλ”, ανέφερε ο Διεθνής Συνασπισμός σε πολεμικό ανακοινωθέν του.

Μιλώντας στο ARA News ο τοπικός μιντιακός ακτιβιστής Γιαλμάζ Κασίμ, μετέδωσε με τη σειρά του ότι οι αεροπορικές επιδρομές του Σαββάτου προκάλεσαν βαριές απώλειες στο Ισλαμικό Κράτος.

“Τουλάχιστον πέντε οχήματα των τζιχαντιστών καταστράφηκαν και σκοτώθηκαν περισσότεροι από 30 ένοπλοι από τις συμμαχικές επιδρομές”, είπε ο Κασίμ επικαλούμενος ως πηγή του στέλεχος των τρομοκρατών.

“Επίσης, μια σημαντική πετρελαϊκή εγκατάσταση στην κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος πόλη Αμπού Καμάλ καταστράφηκε από τον Συνασπισμό. Αυτό το πλήγμα θα αυξήσει την πίεση στην οργάνωση, που ήδη υποφέρει από έλλειψη χρημάτων”, είπε ο ίδιος ακτιβιστής.

Σχετικά άρθρα