Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλ Κάιντα και Ισλαμικό Κράτος σφαγιάζουν αμάχους στο Χαλέπι

Αλ Κάιντα και Ισλαμικό Κράτος σφαγιάζουν αμάχους στο Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σφαγίασαν την Παρασκευή 40 αμάχους στο χωριό Γαντούρα στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού στη βορειοδυτική Συρία.

Τοπικές πηγές αναφέρουν ότι οι τρομοκράτες διέπραξαν τη σφαγή στο χωριό, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Τζαραμπλούς, μη διστάζοντας να εκτελέσουν γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους.

Και οι κυβερνητικές συνοικίες της πόλης του Χαλεπιού, όπως και η κουρδική συνοικία Σεΐχ Μακσούντ στα βόρεια της πόλης, βρίσκονται υπό διαρκή βομβαρδισμό των τουρκόφιλων τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα, με θύματα πολλούς αμάχους.

Εκτός της κουρδικής Σεΐχ Μακσούντ, βομβαρδίστηκαν την Παρασκευή και οι ελεγχόμενες από την κυβέρνηση συνοικίες Μαϊσαλόν, Αλ Τζαμίλια, Αλ Ασράφια, Αλ Μιντάν και Σαλαντίν, με ρουκέτες και οβίδες από όλμους, ενώ ελεύθεροι σκοπευτές της Αλ Κάιντα σκότωναν ό,τι έμπαινε στο στόχαστρό τους. 3 πολίτες σκοτώθηκαν, μεταξύ τους ένα μικρό κορίτσι και ακόμα 15 τραυματίστηκαν.

Από άλλο βλήμα που έπεσε στη συνοικία Αλ Ζαχράα του Χαλεπιού σκοτώθηκε ένας πολίτης και τραυματίστηκαν έξι.

Το Ρωσικό Κέντρο Συριακής Συμφιλίωσης, που παρακολουθεί την τήρηση της εκεχειρίας στη Συρία, έκανε γνωστό ότι ένα παιδί σκοτώθηκε, 8 άνθρωποι τραυματίστηκαν και πέντε σπίτια έπαθαν υλικές ζημιές το βράδυ της Πέμπτης όταν το Μέτωπο Αλ Νούσρα, η Αλ Κάιντα στη Συρία, βομβάρδισε την πόλη Χανταράτ στην επαρχία Χαλεπιού και τη Σεΐχ Μακσούντ μέσα στο Χαλέπι.

Στην ίδια ανακοίνωση της Πέμπτης αναφέρεται ότι σε βομβαρδισμούς που εξαπέλυσαν οι τρομοκράτες στο Χαλέπι είχαν σκοτωθεί μέσα σε 24 ώρες συνολικά 54 άμαχοι και είχαν τραυματιστεί 93.

Την ίδια ώρα, όπως γίνεται γνωστό από διάφορες πηγές, η Τουρκία εκπαιδεύει συνεχώς και στέλνει στο Χαλέπι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο Χαλέπι μάχονται και Τούρκοι καταδρομείς στο πλευρό της Αλ Κάιντα.

Σχετικά άρθρα