Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

3 χλμ από το κέντρο της Φαλούτζα οι Ιρακινοί – Παγιδευμένο το Ισλαμικό Κράτος

3 χλμ από το κέντρο της Φαλούτζα οι Ιρακινοί – Παγιδευμένο το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Άνμπαρ, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Φαλούτζα,

Οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Φαλούτζα, 50 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης, ισχυρίζονται ότι απέχουν μόλις 3 χλμ από το κέντρο της πόλης προωθούμενες από τα νότια.

Ο διοικητής της επιχείρισης για την απελευθέρωση της Φαλούτζα, αντιστράτηγος Αμπντελγουαχάμπ Αλ Σαάντι, δήλωσε ότι οι άνδρες του έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τις νότιες συνοικίες και προωθούνται προς ανακατάληψη ολόκληρης της πόλης.

“Το Ισλαμικό Κράτος ήθελε να δώσει τη μάχη εκτός της πόλης αλλά εμείς μπήκαμε μέσα και ανακαταλάβαμε όλη αυτή την περιοχή σε οκτώ ημέρες”, είπε ο αντιστράτηγος αναφερόμενες στις νότιες συνοικίες.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα ιρακινά στρατεύματα είναι μόλις 3,1 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.

Ο αντιστράτηγος Σαάντι υπολόγισε ότι οι ιρακινές δυνάμεις θα έχουν καταφέρει να απελευθερώσουν την πόλη “σε μέρες”.

“Θα φτάσουμε στο κέντρο της πόλης σε ημέρες. Ημέρες, όχι εβδομάδες”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Είπε ακόμα ότι “περισσότεροι από 500 τζιχαντιστές μέλη στο Ισλαμικό Κράτος έχουν σκοτωθεί από την αρχή της επιχείρισης” στις 23 Μαΐου.

“Η Φαλούτζα είναι ένας ιδιαίτερα συμβολικός τόπος για το Ισλαμικό Κράτος… Αλλά αυτή η μάχη δεν διαφέρει από τις προηγούμενες και όταν [οι τζιχαντιστές] παγιδεύονται, τότε προσπαθούν να διαφύγουν όπως έχουν κάνει και στο παρελθόν”, ανέφερε ο Ιρακινός αντιστράτηγος.

Η Φαλούτζα είναι η πρώτη πόλη που κατέλαβε το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ. Η πόλη έπεσε στα χέρια των εξτρεμιστών τον Ιανουάριο του 2014, έξι ολόκληρους μήνες πριν την εισβολή τους στο βορειοδυτικό Ιράκ από τη Συρία μέσω Τουρκίας που οδήγησε στην κατάληψη της Μοσούλης (Ιούνιος 2014).

Σχετικά άρθρα