Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξένοι τζιχαντιστές ικετεύουν τις πρεσβείες τους στην Τουρκία να τους σώσουν

Ξένοι τζιχαντιστές ικετεύουν τις πρεσβείες τους στην Τουρκία να τους σώσουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Μεγαλώνουν συνεχώς οι αριθμοί των ξένων εθελοντών τζιχαντιστών, που βρίσκονται στη Συρία και πολεμάνε με το Ισλαμικό Κράτος, οι οποίοι προσπαθούν απελπισμένα να λιποτακτήσουν από την οργάνωση με κάθε τρόπο και κάθε μέσο.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές της Wall Street Journal, έξι δυτικές πρεσβείες στην Τουρκία έχουν δεχτεί αιτήματα από μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που είναι πολίτες τους, να τους βοηθήσουν να φύγουν και να γυρίσουν στις χώρες προέλευσής τους.

Τζιχαντιστές, που κατάφεραν να διαφύγουν στην Τουρκία, πλησίασαν τις Πρεσβείες τους ζητώντας στην κυριολεξία σωτηρία ενώ άλλοι έστειλαν μηνύματα σε συγγενείς τους να τους βοηθήσουν.

Είναι εμφανές ότι το Ισλαμικό Κράτος καταρρέει στα μέτωπα της Συρίας και του Ιράκ και οι ξένοι εθελοντές που έσπευσαν από όλο τον κόσμο να ζήσουν το “όνειρο” της ισλαμιστικής επανάστασης, τώρα έχουν γίνει “λαγοί” και ικετεύουν να γυρίσουν στα σπίτια τους.

Όσοι δυτικοί υπήκοοι καταφέρνουν να διαφύγουν από το Ισλαμικό Κράτος και συλληφθούν από τις τουρκικές Αρχές, ανακρίνονται για ένα μήνα από τους Τούρκους και στη συνέχεια παραδίδονται στις πρεσβείες τους, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Οι διπλωματικές πηγές της εφημερίδας αναφέρουν ότι περίπου 150 μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, με δυτικά διαβατήρια, ζήτησαν βοήθεια από τις πρεσβείες τους, οι οποίες δεν ξέρουν πώς να τους αντιμετωπίσουν, δηλαδή ως λιποτάκτες ή ως πιθανές απειλές.

Υπάρχει ο κίνδυνος μεταξύ τους να βρίσκονται συνειδητοποιημένα μέλη της οργάνωσης με αποστολή να επιστρέψουν με αυτό τον τρόπο στις χώρες της Δύσης και στη συνέχεια να εξαπολύσουν τρομοκρατικές επιθέσεις, σαν εκείνες του Παρισιού και των Βρυξελλών.

Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει περίπου 25.000 τζιχαντιστές στη Συρία, σύμφωνα με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Το Ισλαμικό Κράτος υπολογίζεται ότι έχει στις γραμμές του περίπου 20.000 ξένους τζιχαντιστές, μη Σύρους δηλαδή, από τους οποίους οι 4.500 προέρχονται από δυτικές χώρες.

Τουλάχιστον 1.700 Γάλλοι υπήκοοι, μέλη του ISIS, επέστρεψαν στη Γαλλία από το 2012, αφού πρώτα πολέμησαν με το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στη Συρία.

Ακόμα 1.600 τζιχαντιστές επέστρεψαν σε Βρετανία και Γερμανία, με τις δύο χώρες να μοιράζονται περίπου από 800.

Σχετικά άρθρα