Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν φαίνεται σαν… μεσαιωνικός τυραννόσαυρος στη Γερμανία

Ο Ερντογάν φαίνεται σαν… μεσαιωνικός τυραννόσαυρος στη Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενοκτονία Αρμενίων, Γερμανία, Μπούντεσταγκ (Γερμανική Βουλή), Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Ο πρόεδρος της κάτω βουλής του γερμανικού κοινοβουλίου (Μπούντεσταγκ) καταφέρθηκε εναντίον του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγόρησε τους τουρκικής καταγωγής γερμανούς βουλευτές ότι υποστηρίζουν την τρομοκρατία και πρότεινε να ελεγχθεί το αίμα τους επειδή ψήφισαν υπέρ της αναγνώρισης της αρμενικής γενοκτονίας.

«Το γεγονός ότι ένας δημοκρατικά εκλεγμένος πρόεδρος μπορεί, τον 21ο αιώνα, να συνδέει τις επικρίσεις του εναντίον δημοκρατικά εκλεγμένων βουλευτών της Μπούντεσταγκ με αμφιβολίες για την τουρκική καταγωγή τους, να περιγράφει το αίμα τους σαν μολυσμένο, δεν πίστευα πως θα ήταν δυνατό κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Νόρμπερτ Λάμερτ μιλώντας στη γερμανική βουλή εν μέσω ηχηρών χειροκροτημάτων.

«Την υποψία (που εξέφρασε ο Ερντογάν) ότι μέλη αυτού του κοινοβουλίου μπορεί να είναι φερέφωνα τρομοκρατών, την απορρίπτω επισήμως», πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν δήλωσε το περασμένο σαββατοκύριακο ότι θα πρέπει «να αναλυθεί σε εργαστήριο το αίμα των τουρκικής καταγωγής γερμανών βουλευτών» που ψήφισαν υπέρ της απόφασης για την αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας του 1915, ώστε να ελεγχθεί η καταγωγή τους.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε τους 11 τουρκικής καταγωγής βουλευτές που ψήφισαν την απόφαση ότι είναι «τα μακριά χέρια των τρομοκρατών», υπαινισσόμενος τους κούρδους αντάρτες.

«Όποιος προσπαθεί να ασκήσει πίεση σε μεμονωμένους βουλευτές με απειλές, πρέπει να γνωρίζει ότι επιτίθεται σε ολόκληρο το κοινοβούλιο», τόνισε σήμερα ο Νόρμπερτ Λάμερτ κηρύσσοντας την έναρξη της συνεδρίασης της Μπούντεσταγκ και καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές.

Σχετικά άρθρα