Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι ζητούν άμεση βοήθεια για τους χιλιάδες πρόσφυγες που φιλοξενούν

Οι Κούρδοι ζητούν άμεση βοήθεια για τους χιλιάδες πρόσφυγες που φιλοξενούν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πρόσφυγες, Συρία, Τζιχαντιστές,

Με δημόσια Ανακοίνωση τους προς τη Διεθνή Κοινότητα, οι Κούρδοι της Συρίας ζητούν άμεση ανθρωπιστική βοήθεια για τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες πολέμου που φιλοξενούν στο συριακό Κουρδιστάν δίχως να έχουν βοήθεια από κανέναν.

Οι Κούρδοι της Συρίας είναι αποκλεισμένοι και παράλληλα πολεμούν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Την ίδια ώρα προσπαθούν να προσφέρουν κυριολεκτικά από το υστέρημά τους φιλοξενία σε περισσότερους από 1.000.000 πρόσφυγες στα εδάφη τους.

Η Διεθνής Κοινότητα αγνοεί πλήρως τους 7 προσφυγικούς καταυλισμούς στο συριακό Κουρδιστάν και δεν έχει δώσει στους εκεί πρόσφυγες ούτε μια φέτα ψωμί, σε αντίθεση με τη βοήθεια που παρέχει στην Τουρκία και σε περιοχές που ελέγχονται από τους ισλαμιστές.

Ακολουθεί η κουρδική έκκληση:

Εμείς στις περιοχές της Δημοκρατικής Αυτοδιοίκησης της Ροζάβα – Συρία ζούμε εδώ και δυο χρόνια υπό ένα καθεστώς οικονομικής κρίσης, ως αποτέλεσμα των επιθέσεων που δεχόμαστε από την οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους και άλλες ακραίες ισλαμικές οργανώσεις, αλλά και από το εμπάργκο που μας έχει επιβληθεί από το αυταρχικό συριακό καθεστώς και τις διάφορες τρομοκρατικές οργανώσεις από τη μία, και από την τουρκική κυβέρνηση και το Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα (KDP) στο Ιράκ από την άλλη.

Όλα αυτά προκαλούν ελλείψεις σε τρόφιμα, φάρμακα, γάλα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Εκτός από αυτό, υπάρχουν στη Ροζάβα εφτά καταυλισμοί προσφύγων. Σε κάποιους από αυτούς διαμένουν πρόσφυγες από το Ιράκ (από Σενγκάλ, Μοσούλη και Ανμπάρ), ενώ σε άλλους διαμένουν εκτοπισμένοι από την υπόλοιπη Συρία, όπως από Ράκα, Σαντάντι, Χαλέπι, Ιντλίμπ και άλλες περιοχές της χώρας που αναζητούν ένα ασφαλές καταφύγιο.

Ο αριθμός τους αυξάνεται συνεχώς, ειδικά και μετά τα τελευταία κύματα προσφύγων που ήρθαν από τη Μαρέα, τη Ράκα και την περιφέρεια του Βόρειου Χαλεπίου.

Δυστυχώς, εμείς στη Ροζάβα δεν έχουμε πλέον τη δυνατότητα να παράσχουμε την κατάλληλη βοήθεια για όλους αυτούς τους ανθρώπους, λόγω της οικονομικής κατάστασης και της έλλειψης αγαθών και στα τρία καντόνια (Αφρίν, Κόμπανι και Τζαζίρα).

Εμείς στην Επιτροπή Γενικού Συντονισμού της Δημοκρατικής Αυτοδιοίκησης της Ροζάβα, παρά τις τραγικές συνθήκες που και οι ίδιοι βιώνουμε, επιτελούμε κατά το δυνατόν το ανθρωπιστικό μας καθήκον να βοηθήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ακόμη περισσότερα.

Ωστόσο, με τις παρούσες δυναντότητές μας, δεν μπορούμε να προσφέρουμε όσα πραγματικά έχει ανάγκη ένας τόσο μεγάλος αριθμός προσφύγων.

Ως εκ τούτου, καλούμε τη Διεθνή Κοινότητα, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, να πράξουν το ανθρωπιστικό τους καθήκον και να μας βοηθήσουν και στη Συρία γενικά και στη Ροζάβα ειδικότερα, προκειμένου να ανακουφίσουμε αυτούς τους ανθρώπους από την ταλαιπωρία που βιώνουν.

Επιτροπή Γενικού Συντονισμού της Δημοκρατικής Αυτοδιοίκησης της Ροζάβα – Συρία
3/6/2016

Σχετικά άρθρα