Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία σημαίνει γενικευμένη σύρραξη”

“Εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία σημαίνει γενικευμένη σύρραξη”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ντμίτρι Πεσκόφ, Ουκρανία, Πολωνία, Τόμας Σιμόνιακ,

“Οποιαδήποτε προσπάθεια διεύρυνσης του ΝΑΤΟ και οποιοδήποτε νέο βήμα να πλησιάσει κι άλλο το ΝΑΤΟ προς τα σύνορα της Ρωσίας θα έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη αναμόρφωση της στρατηγικής ασφάλειας όλης της Ευρώπης δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Με πιο σαφή τρόπο δεν μπορούσε να το διατυπώσει ο εκπρόσωπος του Πούτιν την έντονη αντίδραση της Μόσχας στην διαρροή μέσω του αμερικανικού τύπου ότι το ΝΑΤΟ σχεδιάζει την αποστολή στρατευμάτων στην Πολωνία και την Βαλτική.

Ο αμρικανικός τύπος επικαλείται δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Πολωνίας Τόμας Σιμόνιακ ο οποίος είχε συνάντηση την Πέμπτη με τον Αμερικανό ομόλογό του Τσακ Χέιγκελ, στρατιωτικοί υπεύθυνοι εργάζονται ήδη πάνω στις λεπτομέρειες αυτού του σχεδίου κατά το οποίο η Πολωνία θα διαδραματίσει ένα ηγετικό ρόλο «υπό την αιγίδα των ΗΠΑ».

Στη συνέντευξη λοιπόν που παραχώρησε σε ρώσικο κανάλι ο Πεσκόφ διευκρίνισε ότι οποιαδήποτε κίνηση του ΝΑΤΟ προς αυτή την κατεύθυνση δεν μπορεί να αγνοηθεί αφού το ΝΑΤΟ είναι ένας στρατιωτικός οργανισμός.

Όσον αφορά το θέμα της πιθανής ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δήλωσε με νόημα ότι “το πολιτικό – στρατιωτικό μέλλον της Ουκρανίας ελπίζουμε να μην συμπεριλαμβάνει ένα τέτοιο ενδεχόμενο επί του παρόντος”.

Σχετικά άρθρα