Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο δρ. Καναβέρο επιμένει ότι θα μεταμοσχεύσει κεφάλι σε σώμα το 2017

Ο δρ. Καναβέρο επιμένει ότι θα μεταμοσχεύσει κεφάλι σε σώμα το 2017
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Επιστήμη, Ιταλία, Μεταμόσχευση, Μεταμόσχευση Κεφαλιού, Σέρτζιο Καναβέρο,

Η πρώτη μεταμόσχευση κεφαλιού θα γίνει στη Γερμανία, γράφει η Daily Star επικαλούμενη τον Ιταλό νευροχειρουργό Σέρτζιο Καναβέρο, ο οποίος δήλωσε ότι προγραμμάτισε την επέμβαση για τον Δεκέμβριο του 2017.

Ο Βάλερι Σπιριντόνοφ, ένας 30χρονος Ρώσος προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών, καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι εξαιτίας της νωτιαίας μυϊκής ατροφίας (νόσος Werdnig-Hoffman), έχει δηλώσει εθελοντής για να μεταμοσχευτεί το κεφάλι του σε ένα άλλο σώμα.

Valery_Spiridinov

Η επέμβαση θα προσπαθήσει να τοποθετήσει το κεφάλι ενός ζωντανού ανθρώπου στο σώμα ενός πρόσφατα πεθαμένου και αναμένεται το χειρουργείο να κρατήσει 36 ώρες.

Ο δρ. Καναβέρο και η Ομάδα Προηγμένης Νευροδιαμόρφωσης του Τορίνο πρόσφατα παρουσίασαν τα αποτελέσματα των πειραμάτων σε ποντίκια στη Νότια Κορέα, τα οποία απέδειξαν ότι η σύντηξη νωτιαίου μυελού είναι πράγματι πιθανή.

Η ιδέα του Καναβέρο, για τη μεταμόσχευση του κεφαλιού ενός ζωντανού ανθρώπου σε ένα σώμα που πρόσφατα απεβίωσε, έχει προκαλέσει μεγάλες αμφισβητήσεις μεταξύ της ιατρικής κοινότητας.

Σχετικά άρθρα