Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρακινές δυνάμεις συγκεντρώνονται στο Μαχμούρ για επίθεση στο Ισλαμικό Κράτος

Ιρακινές δυνάμεις συγκεντρώνονται στο Μαχμούρ για επίθεση στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μοσούλη, Τζιχαντιστές,

Το υπουργείο Άμυνας του Ιράκ έστειλε ακόμα μια ταξιαρχία του ιρακινού στρατού στην περιοχή του Μαχμούρ, βορειοδυτικό Ιράκ, συνοδευόμενη από άρματα μάχης και άλλα βαριά όπλα, η οποία θα συμμετάσχει στην περαιτέρω προέλαση προς την κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος Μοσούλη.

Μιλώντας στο κουρδικό BasNews ο Μοχάμεντ Φαγιάκ, Ιρακινός αξιωματούχος στο Τουζ Χουρματού, επιβεβαίωσε ότι μια πλήρως εξοπλισμένη ταξιαρχία έφτασε στο Μαχμούρ μέσω Τουζ Χουρματού.

iraqi_makhmur2 Το BasNews ανάρτησε φωτογραφίες από την άφιξη των ενισχύσεων στο Μαχμούρ. Τανκς, τεθωρακισμένα κλπ μεταφέρθηκαν στο μέτωπο με νταλίκες.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, τα ιρακινά στρατεύματα συνοδεύονται από το 200 τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα όπως και 100 βάρκες, για τη διάβαση των ποταμών.

Όπως μεταδίδει πάντα το Bas News, πρόκειται για την 37η Ταξιαρχία του ιρακινού στρατού, η οποία θα συμμετάσχει στη μάχη για την απελευθέρωση της Μοσούλης.

iraqi_makhmur3

Μέχρι στιγμής είναι χιλιάδες οι Ιρακινοί στρατιώτες που έχουν συγκεντρωθεί στο μέτωπο του Μαχμούρ για την επίθεση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Ασκείται κριτική, βεβαίως, προς τις ιρακινές δυνάμεις ότι παρά τη συγκέντρωσή τους στην εν λόγω περιοχή κινούνται πολύ αργά προς τη Μοσούλη και το μόνο που έχουν κάνει, εδώ και μήνες, είναι η απελευθέρωση λίγων χωριών.

Όπως βλέπετε και στον χάρτη, το Μαχμούρ βρίσκεται νοτιοανατολικά της Μοσούλης:

Σχετικά άρθρα