Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

26 Τούρκους στρατιώτες σκότωσαν οι Κούρδοι στην επαρχία Χακάρι

26 Τούρκους στρατιώτες σκότωσαν οι Κούρδοι στην επαρχία Χακάρι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Τουρκία,

Αυξάνονται οι απώλειες του τουρκικού στρατού καθώς έχει να αντιμετωπίσει τους Γκερίλας (αντάρτες) του PKK και όχι απλά την πολιτοφυλακή YPS που πολεμούσε μέσα στις κουρδικές πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκίας.

Σύμφωνα με πολεμικό ανακοινωθέν του γραφείου Τύπου του HPG, του ένοπλου βραχίονα του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), ακόμα 26 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες τις προηγούμενες ημέρες.

Στις 4 Ιουνίου ο τουρκικός στρατός επιτέθηκε στις 04.00 τα ξημερώματα στα χωριά Χελανκέ και Μελεγιάν στην περιοχή Σεμζινάν (Σεμντινλί) της επαρχίας Χακάρι στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Όλη σχεδόν την προηγούμενη ημέρα, 3 Ιουνίου, από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 07.00 το απόγευμα, το τουρκικό πυροβολικό βομβάρδιζε τα περίχωρα του χωριού Μελεγιάν.

Στην επιχείριση ενεπλάκησαν και στρατοχωροφύλακες. Στις 03.00 το απόγευμα της 4ης Ιουνίου οι Κούρδοι Γκερίλας χτύπησαν μια τουρκική μονάδα, σκοτώνοντας 6 Τούρκους στρατιώτες. Δύο Κούρδοι αντάρτες επίσης έπεσαν νεκροί.

Την ίδια ημέρα, μεταξύ 04.00 και 05.00 το απόγευμα, Γκερίλας που είχαν προωθηθεί προς το χωριό Μελεγιάν σκότωσαν 3 Τούρκους στρατιώτες και από άλλο σημείο σκοτώθηκαν ακόμα 4 Τούρκοι στρατιώτες από κοντινή απόσταση.

Στις 04.30 το απόγευμα της 5ης Ιουνίου, Τούρκοι στρατιώτες εντοπίστηκαν να υποχωρούν από τον λόφο Σορ στην περιοχή. Οι Κούρδοι επιτέθηκαν από δύο πλευρές στους Τούρκους σκοτώνοντας από τη μία 4 και από την άλλη ακόμα 8.

Στις 05.00 το απόγευμα εντοπίστηκε και άλλη τουρκική μονάδα στην περιοχή και σκοτώθηκε ακόμα 1 Τούρκος φαντάρος.

Το HPG καταλήγει στην ανακοίνωσή του ότι σκοτώθηκαν συνολικά 26 Τούρκοι στρατιώτες, ενώ χάθηκε η επαφή με μια κουρδική ομάδα ανταρτών που μαχόταν στην ίδια περιοχή.

Σχετικά άρθρα