Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Πόρτα” έφαγε ο Ερντογάν! Δεν θα εκφωνήσει τον επικήδειο του Μοχάμεντ Άλι

“Πόρτα” έφαγε ο Ερντογάν! Δεν θα εκφωνήσει τον επικήδειο του Μοχάμεντ Άλι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κεντάκι, Μοχάμεντ Άλι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Την Παρασκευή θα κηδευτεί ο Μοχάμεντ Άλι στο Λουίσβιλ του Κεντάκι, παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επρόκειτο να εκφωνήσει τον επικήδειο του θρυλικού πυγμάχου. Ο Μοχάμεντ Άλι έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα) σε ηλικία 74 ετών.

Στην είδηση του θανάτου του Μοχάμεντ Άλι, ο πρόεδρος της Τουρκίας έγραψε στο Twitter: “Είθε ο Αλλάχ να δείξει έλεος στον Μοχάμεντ Άλι, του οποίου το θάρρος, η πίστη και η αποφασιστικότητα ενέπνευσαν όλη την ανθρωπότητα”.

Αν και αρχικά είχε συμφωνηθεί ο “Σουλτάνος” της τούρκικης ηγεσίας να εκφωνήσει τον επικήδειο του Μοχάμεντ Άλι ο εκπρόσωπος της οικογένειας ανακοίνωσε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί καθώς θα δοθεί προτεραιότητα σε ανθρώπους που έζησαν τον Μοχάμεντ Άλι και τον γνώριζαν προσωπικά.
Ο εκπρόσωπος της οικογένειας Bob Gunnell δήλωσε ότι δεν θα δοθεί χρόνος σε ξένους αξιωματούχους.

Η κηδεία του μύθου της πυγμαχίας θα είναι διαθρησκευτική και ανοιχτή για όλους και ανάμεσα στα ονόματα που θα σηκώσουν το φέρετρο είναι οι Γουίλ Σμιθ (ο ηθοποιός που τον ενσάρκωσε στην κινηματογραφική του βιογραφία το 2011) και Λένοξ Λιούις (ο Καναδός πυγμάχος υπήρξε ένας από όσους χρίστηκαν διάδοχοί του στα ρινγ

Σχετικά άρθρα