Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κινέζος μαθητής που θα αντιγράφει, θα τιμωρείται με εφταετή φυλάκιση!

Κινέζος μαθητής που θα αντιγράφει, θα τιμωρείται με εφταετή φυλάκιση!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνα, Μαθητές,

Αφού δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει αυτό το επίμονο πρόβλημα με άλλους τρόπους, η κυβέρνηση της Κίνας αποφάσισε τελικά να απειλήσει τους μαθητές με ποινές φυλάκισης, για να μην αντιγράψουν στις εξετάσεις.

Για πρώτη φορά φέτος, όσοι συλληφθούν να προσπαθούν να «κλέψουν», στις εξαιρετικά ανταγωνιστικές εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, κινδυνεύουν με φυλάκιση έως και επτά ετών, ενώ θα τους απαγορευθεί η συμμετοχή σε εθνικού επιπέδου εκπαιδευτικές εξετάσεις για τρία χρόνια.

Το υπουργείο Παιδείας και η αστυνομία επανειλημμένα έχουν καλές τις τοπικές κυβερνήσεις να αντιμετωπίσουν σοβαρά αυτό το πρόβλημα, ενώ έχει ξεκινήσει επιχείρηση για να καταπολεμηθεί το φαινόμενο των ασύρματων συσκευών που χρησιμοποιούν οι μαθητές για να «κλέψουν», όπως και η «μόδα» να πηγαίνει να γράψει άλλος στη θέση τους, σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua.

Οι εισαγωγικές εξετάσεις ξεκίνησαν την Τρίτη και μετέχουν 9,4 εκατομμύρια μαθητές, για να εξασφαλίσουν μία από τις περιορισμένες θέσεις στα Πανεπιστήμια.

Σχετικά άρθρα