Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές βομβαρδίζουν Κούρδους και κυβερνητικούς στο Χαλέπι

Οι τζιχαντιστές βομβαρδίζουν Κούρδους και κυβερνητικούς στο Χαλέπι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλ Κάιντα, Αλ Νούσρα, Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ραμαζάνι, Συρία, Τζιχαντιστές, Χαλέπι,

Οι τουρκόφιλοι τζιχαντιστές συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τις υπό κυβερνητικό έλεγχο συνοικίες στο Χαλέπι, όπως και την κουρδική συνοικία Σεΐχ Μακσούντ, παρά την έναρξη του Ραμαζανιού, του ιερού μήνα των μουσουλμάνων, αναφέρει σε ανακοίνωση του το Ρωσικό Κέντρο Συριακής Συμφιλίωσης, που παρακολουθεί την τήρηση της εκεχειρίας στη Συρία.

“Παρά την έναρξη του Ραμαζανιού τη Δευτέρα, ενός ιερού μήνα για όλους τους μουσουλμάνους, οι τρομοκρατικές οργανώσεις επιτίθενται όχι μόνο μόνο στις θέσεις των κυβερνητικών και των Κούρδων στο Χαλέπι αλλά και σε κατοικημένες περιοχές. Ο αριθμός των απωλειών μεταξύ των αμάχων συνεχώς μεγαλώνει”.

Το βράδυ της Δευτέρας προς την Τρίτη οι τρομοκράτες ισλαμιστές χτύπησαν με ρουκέτες, από πολλαπλούς εκτοξευτές, με πυροβολικό, όλμους και αντιαεροπορικά πυροβόλα συνοικίες του Χαλεπιού.

“Τις τελευταίες 24 ώρες ο οικισμός Χαντράτ, το αεροδρόμιο Αλ Ναϊράμπ όπως και οι συνοικίες Αλ Μουχαφαζά, Μεϊντάν, Σεΐχ Μακσούντ και Αλ Ζάχρα του Χαλεπιού υποβλήθηκαν σε μαζικό βομβαρδισμό από πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών και όλμους”.

Η εκεχειρία στη Συρία συμφωνήθηκε μετά από κοινή πρωτοβουλία ΗΠΑ και Ρωσίας και ξεκίνησε στις 27 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, η εκεχειρία μεταξύ κυβερνητικών και στασιαστών δεν ισχύει για τις τζιχαντιστικές οργανώσεις Αλ Νούσρα (Αλ Κάιντα) και Ισλαμικό Κράτος, οι οποίες θεωρούνται τρομοκρατικές.

Η πόλη του Χαλεπιού είναι χωρισμένη στα τρία. Τη μισή κρατά η κυβέρνηση (κόκκινο χρώμα), την άλλη μισή οι “μετριοπαθείς” με τους συμμάχους τους τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα (πράσινο χρώμα), ενώ οι Κούρδοι ελέγχουν μια συνοικία, τη Σεΐχ Μακσούντ, στα βόρεια της πόλης (κίτρινο χρώμα).

aleppo_map

Σχετικά άρθρα